Hazai pályán nyert az Illés Akadémia U13

Hazai pályán nyert az Illés Akadémia U13

A helyzetkihasználással hadilábon álltak a gyerekek.

Illés Akadémia U13 – Tatabányai SC U13 4–0 (0–0, 1–0, 1–0, 2–0)
Illés Aka. U13: Nagy Zs. – Hányi, Tóth D., Tasnádi – Hideg, Bosnyák Botond – Bosnyák Bence, Grádvohl, Szántó. Cserék: Vert Zs., Marian, Laczó, Axnix, Angler, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Huber (35., öngól, 1–0), Bosnyák Botond (51., 2–0), Vert Zs. (70., 3–0), Moldován (79., 4–0)

Az első negyedben mezőnyfölényt alakított ki a zöld-fehér csapat, ám ez meddőnek bizonyult. Szögletekig és lövésekig, nagy helyzetekig jutottunk el, de gólt szerezni nem sikerült. A rövid szünet után sem változott a játék képe: szövögettük a támadásokat, de mindezt túl körülményesen, így a TSC védelme mindig zárni tudott. Sőt, egy kontra végén Nagy Zsombornak kellett bravúrt bemutatnia egy lövésnél. Aztán a 36. percben megtört a jég, és Moldován Levente bal oldali beadása után olyan pechesen ért bele a labdába a vendégek belső védője, hogy a lábáról a jobb sarokba csorgott a labda, 1–0. A harmadik etap elején egy jobb oldali támadásnál nem vettük elég komolyan a vendégtámadót, aki belépett két ember között, és ismét kapusunk mutatott be nagy védést. Gólt ebben a periódusban is szereztünk, méghozzá egy csodaszépet: a bal oldali akció végén középre adott labdát Bosnyák Botond vette át a kaputól 14 méterre, rádőlt, és jobbal a jobb felső sarokba bombázott, 2–0.

A hajrában a fáradó Tatabánya ellen újabb találatokat lőttünk. Előbb Marian Raul jó ütemű keresztpasszára a hosszú saroknál Angler Jákob érkezett tökéletes időben és a kapuba belsőzött, míg az utolsó pillanatokban egy rossz hazaadásra Moldován Levente csapott le, és a kapust kicselezve szerezte meg a negyedik találatunkat.

A mai eredménnyel elégedett lehetek, ám a nyújtott játékkal egyáltalán nem. Teljesen meddőnek bizonyult a mérkőzés nagy részében a fölényünk: a támadásépítéseink rendben vannak, ám a büntetőterület környékén elfogy a tudományunk. Itt van szükség higgadt befejezésre, egyelőre ez nagyon hiányzik a játékunkból

– mondta Nagy László a mérkőzés befejezését követően.