Rossz kezdés, kiváló folytatás

Rossz kezdés, kiváló folytatás

Tudott váltani az Illés Akadémia U12.

MTE 1904 U12 – Illés Akadémia U12 2–5 (1–1, 0–1, 1–2, 0–1)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Fazekas, Németh K., Szukics, Bajzek – Károlyi, Babos, Német – Varga V. L. Cserék: Pálla – Giliczó, Őri, Török. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Török (18., 1–1; 36., 1–2), Károlyi (51., 2–3), Németh K. (54., 2–4), Bajzek (71., 2–5)

Még szinte a buszon voltunk, amikor megszerezte a vezetést a hazai csapat: egy jobb oldali beadás utáni centerezésnél Sóvári Dávid nagyot védett, a kipattanót azonban értékesítették a kékek, 1–0. Lassan rázódtunk bele a meccsbe, és az első negyed végén sikerült egyenlítenünk: Károlyi Levente egyéni megmozdulás után lőtt kapura, a kipattanót aztán Török Balázs szemfülesen értékesítette, 1–1.

A 36. percben fordítottuk meg a mérkőzését állását. Nagyon szép akció futott a jobb szélen, Őri András játszotta meg Károlyi Leventét, aki a még jobb helyzetben lévő Török Balázst ajándékozta meg egy gólpasszal, 1–2.

A térfélcsere után ki tudott egyenlíteni az MTE: egy megpattanó szabadrúgás került a kapunkba, 2–2. Hamar visszavettük azonban az előnyt: Szukics Alex–Babos Kolos–Károlyi Levente volt a labda útja, utóbbi egy szép átvétel után a rövid sarokba lőtt, 2–3. Megmaradt a lendületünk és három perc múlva újból betaláltunk: egy szögletvariáció utáni lekészítésből Németh Kristóf az ellenfél térfelének közepéről óriási gólt rúgott, 2–4.

Szűk tíz perccel a meccs vége előtt zártuk le a találkozót: Károlyi Levente beadását Bajzek Benedek passzolta a kapuba, így 5–2-re győzött az Illés Akadémia.

A mérkőzést a hazaiak nagyon jól, mi nagyon rosszul kezdtük, mind felfogásban, mind játékban – ezért a büntetést meg is kaptuk. Az első etap végén ébredeztünk, aztán a második negyedtől kezdve felőröltük a hazaiakat. Szemre is tetszetős akcióink voltak, remekbe szabott gólokat szereztünk. Büszke vagyok a srácokra, mert nagyon nehéz váltani egy rossz kezdés után, de mi képesek voltunk rá. Tettük mindezt egy rendkívül szervezett és kulturált futballt bemutató ellenféllel szemben! Gratulálok a fiúknak a 20-80. percig mutatott játékhoz! Annak ellenére, hogy úgy tűnt, a Mosoni-Duna partján mélyvízbe érkezünk, nem csak úszni tanultunk meg, hanem a kivitelezést is jó technikával oldottuk meg

– értékelt Tóth Zsolt vezetőedző.