Győzelem egy triplával és egy duplával

Győzelem egy triplával és egy duplával

Az Illés Akadémia U13 Mosonmagyaróváron nyert.

MTE 1904 U13 – Illés Akadémia U13 1–5 (0–1, 0–1, 0–1, 1–2)
Illés Aka. U13:
Dudás – Majlinger, Tóth N., Lajos, Lengyel – Novák, Hányi B., Németh L. – Bangó. Cserék: Kovács V. – Boda, Baranyi. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bangó (13., 0–1; 34., 0–2; 43., 0–3), Majlinger (61., 0–4; 73., 0–5)

Két győzelem volt az idei U13-as mérlegünk a Mosonmagyaróvárral szemben – a cél csakis az lehetett, hogy ezen sikerek számát növeljük a zöldcsütörtöki mérkőzésen.

A vasiak ennek megfelelően álltak bele a mérkőzésbe. A 7. percben Bangó Benedek ugrott ki, ám a hazaiak kapusa elkésett egy ütemet – a játékvezető a játék szellemiségének megfelelően sárga lapot adott a hálóőrnek a büntetőterületen kívül történt esetért. Nem sokkal később megszereztük a vezetést, ugyanis Bangó Beni elcsípett egy röviden hazapasszolt labdát, majd higgadtan lőtt a kapuba, 0–1. Hamar növelhettük volna előnyünket, ugyanis Novák Bence büntető harcolt ki, ám Németh Levente lövése „csak” a kapufát forgácsolta szét. Bő félóra elteltével aztán megszületett a második Illés-gól: Tóth Noel mélységi felpasszából fordult le Bangó Benedek és lőtt a kapuba, 0–2.

Kevéssel a térfélcsere után háromra nőtt az előnyünk: egy remek Novák Bence–Baranyi Borisz-kombináció után az alapvonalról érkező pontos centerezést Bangó Benedek a léc alá lőtte – ezzel támadónk mesterhármast ért el! Egy óra csordogált le a meccsből, amikor Majlinger Máté átcselezte magát a rárontó védőkön és ballal a rövidbe visszahúzta a labdát, 0–4. A hajrában Baranyi Borisz visszasarkalását Majlinger Máté a kapu jobb felébe lőtte – megszerezve saját maga második, csapata ötödik találatát. Két perc múlva a hazaiak szépítettek, így a zöld-fehérek 5–1-re nyerték meg a mérkőzést.

Amikor megláttam a pálya méretét és talaját, volt egy kis félelmem, hogy miképpen alkalmazkodnunk, viszont a srácok abszolút jól álltak bele a meccsbe. A technikai hibák miatti labdavesztéseket jól támadtuk vissza, az ellenfelet a saját térfelükön tartottuk, hibára kényszerítettük őket, és ezekből folyamatosan veszélyt teremtetettünk. Jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket, ami meg is nyugtatott bennünket, kontrolláltuk az egész meccset. A második félidőben kreatívan, felszabadultan játszottunk. Általában kritikus vagyok, azonban a mai teljesítmény minőségi volt, gratulálok a srácoknak

– nyilatkozta Sátori Barnabás.