Rengeteg helyzetet hagyott ki az Illés Akadémia U19

Rengeteg helyzetet hagyott ki az Illés Akadémia U19

Két pontrúgás után kaptuk a gólokat.

Illés Akadémia U19 – Puskás Akadémia U19 1–2 (1–1)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits, Kozári, Tarján, Horváth H. – Szabó B., Kovács P. (Nagy B., 83.), Simut (Bunevácz, 77.) – Rosner (Borbács, 62.), Kállai, Szvoboda (Udvardi, 46.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Kállai (30., 1–1)

Igazán szép időben feszültek egymásnak az U19-es csapatok: a második helyen 20 ponttal álló Illés Akadémia fogadta az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, 17 egységnél járó Puskás Akadémiát. A 10. perc hozta az első hazai lehetőséget: Simut Mario Lucas a bal oldalról, a 16-os sarkától három lépésre végezhetett el szabadrúgást. A rövidet célozta meg, Horváth Hunor átugrotta a lövést, amit a vendégkapus bravúrral ütött ki. Az első negyedóra végén az első vendégszöglet után előnybe kerültek a vendégek: nem tudtunk felszabadítani, a Puskás centere pedig 11 méterről a kapu jobb felébe zúdította a labdát, 0–1. A félidő felén voltunk túl, amikor Rosner Gergő egy testcsellel két védőt is becsapott, az akció a bal oldalunkon folytatódott, aminek a végén Szvoboda Dániel lapos lövését fogta meg a felcsúti kapus. Fél óra elteltével született meg az egyenlítőgólunk. A letámadásunk eredményes volt, Kállai Zalán tette a labdát jobbra Rosnernek, aki egy ütemet várva pontosan passzolt az ötösre, ott pedig a berobbanó Kállai a kapus mellett-fölött a léc alá pörgetett, 1–1. Mi is tudtunk szöglet után veszélyes helyzetet kialakítani: Horváth Hunor lapos sarokrúgása után Kovács Péter bökött bele a labdába, ám egy bekkről az alapvonalon kívülre pattant a labda.

Szünet után mi akcióztunk először: Horváth Hunor a 16-os bal sarkáról jobbal tekert a hosszú felső mellé. Megint a félidő felénél pörögtek fel az események. Előbb egy lekészített labdát a csereként beálló Borbács Ádám a 16-osról jobb külsővel alig lőtte a jobb felső sarok mellé, míg az ellentámadás végén a középre tett passznál a center nem találta el a labdát, így odalett a Puskás Akadémia első kidolgozott helyzete. Remek akció futott végig a bal szárnyunkon, Horváth Hunor Udvardi Ádámot játszotta meg, aki a büntetőterületre jobbról belépő Borbácshoz passzolt, az ő lövését pedig elképesztő bravúrral ütötte szögletre a vendégkapus. A 76. percben Dezamits Dominik lépett be a boxba a jobb szélről, az alapvonalról középre adta, Simut azonban nem találta el jól a labdát, mellé ment a lövés. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát: egy ajándékba kapott szabadrúgás után lemaradtunk a berobannóról, aki közelről talált a kapunkba, 1–2. A Puskás az idővel kezdett el erősen játszani, és sajnos a hajrában a játékvezető is elveszítette a fonalat, ítéletei borzolták az idegeket a játéktéren és azon kívül is.

Hiába játszottuk a futballt és alakítottunk ki sok-sok helyzetet, ezek egy kivételével kimaradtak, míg a másik oldalon a két kapunk felé tartó labda oda is ért, a célfutballt bemutató vendégek elvitték a három pontot.

Dominálnunk kellett a mai meccsen, ám ehhez nem voltunk elég frissek és nem voltunk elég pontosak. A fölényünk nem volt döntő, voltak helyzeteink, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Ők a pontrúgások után gólokat értek el és nagyon csalódottak vagyunk, hogy elvitték a három pontot. Még motiváltabbakká váltunk ezáltal, a stadionban szeretnénk javítani és visszatérni a helyes és győztes útra. Jó játékot szeretnénk ott bemutatni és bizonyítani, hogy a dobogón van a helyünk

– értékelte a látottakat Horváth Rudolf.