Mi jöttünk ki rosszul a hullámvasutazásból

Mi jöttünk ki rosszul a hullámvasutazásból

Változatos meccset játszott egymással a két csapat.

Illés Akadémia U16 – Honvéd-MFA U16 2–3 (0–1)
Illés Aka. U16: Németh H. – Baján, Bodrogi, Deme, Koósz (Kopácsi B., 77.) – Bonchis (Lehel, 61.), Horváth A., Kopácsi Á. – Nagy M. (Horváth B., 84.), Katona, Takács-Földes (Wolf, 46.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Wolf (53., 1–1), Katona (58., 2–1)

Győzelemmel a háta mögött várta az áprilisi utolsó meccsét az U16-os együttesünk. Az első játékrészben volt itt is és ott is helyzet, lüktetett a játék, ám egy sarokrúgást követően a vendégek egy korai fejessel megszerezték a vezetést.

Jól kezdtük a második félidőt, egy szöglet után Baján Roland 11 méteres lövésénél remekül blokkoltak a vendégvédők. Aztán az 53. percben egyenlítettünk is: Katona István kapott labdát a jobb szélen, a 16-osról lőtt, azt még kiütötte a kapus, ám berobbanva érkezett Wolf Gergő és hét méterről a kapu közepébe lőtt, 1–1. Öt perc múlva pedig meg is fordítottuk az eredményt: Wolf szabadrúgását Katona bólintotta 9 méterről a kapu bal felébe, 2–1. Óriási helyzetet alakított ki a Honvéd a 72. percben, a bal oldalt egyedül lépett be a szélső, ám Bodrogi Bence nagyot mentve szögletre blokkolt, azonban a sarokrúgás után a röviden megcsúsztatott a labda a kapunk hosszú sarkába vágódott, 2–2. Nem sokkal később Nagy Milán lépett meg remekül a jobb szélen, bevitte a labdát a 16-oson belülre, középre adását Kopácsi Áron lőtte kapura, de a blokkról kifelé jött a lövés. Egy perc múlva Lehel Roland löketét kapta le a jobb felső sarok elől a vendégek hálóőre. A változatosság ebben a játékrész is megvolt: egy szabadrúgás után léc alá tartó fejest Németh Hunor fogott meg magabiztosan. A 87. percben visszavette a vezetést a Honvéd: egy szöglet után visszaszerezték a labdát, és a 16-os sarkáról eleresztett lövés laposan a lábak alatt a hosszú sarkunkban kötött ki, 2–3. Egyenlíthettünk volna a 89. percben, ám Kopácsi Áron keresztpassza kicsit hosszú volt Wolfnak, akinek a lövését szögletre ütötte a kapus. A sarokrúgás pontosan Katona István fejére érkezett, ám a stukkolás éppen Bodrogi Bencében akadt el a kapu torkában.

A második félidőben nyújtott teljesítménye alapján akár győzelmet is érdemelhetett volna az Illés Akadémia, ám az, hogy három pontrúgás is gólt kaptunk, a védelmünk komoly kritikája.

A szokásos semmiből kaptunk egy gólt, ám ezek után nekünk voltak inkább lehetőségeink. A játék kiegyenlített volt. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, úgy éreztem, a védekezésünket is rendeztük. Teljesen megérdemelten megfordítottuk az állást, ám egy újabb pontrúgás után kiegyenlített a Honvéd. 2–2-nél megint előttünk adódtak helyzetek, mégis mi kaptunk gólt. Még ekkor is vissza tudtunk volna jönni a meccsbe – pedig már fáradtak voltunk – ám az ellenfél gólvonalán is mi szereltünk. Minimum ikszes meccs volt a mai, de a második félidő képe alapján győzelmet érdemeltünk volna. Így maradt a szimpatikus vesztes szerepe számunkra, pedig utóbbi játékrészre lehet és kell is építkezni, ám a pontrúgás után védekezésünknél nem feledkezhetne meg senki a feladatáról

– mondta Németh Richárd a találkozót követően.