Rendre az ellenfelek fölé kerekedtek U12-eseink

Rendre az ellenfelek fölé kerekedtek U12-eseink

Az ősszel megkezdett úton szeretne tavasszal továbbhaladni tanítványaival Tóth Zsolt vezetőedző.

A nyáron annak ellenére, hogy előzőleg Faggyas Milán kiváló munkát végzett evvel a korosztállyal, kissé kaotikus állapotok fogadtak. Alig lézengett néhány játékos az öltözőben, kapusunk nem volt, ráadásul a szakmai stábom is átalakult. Új erőnléti és asszisztens edző is csatlakozott a csapathoz. Szerencsére hozzám hasonlóan fanatikus és egyben kiváló pedagógiai érzékkel megáldott szakemberek érkeztek Hujber Gábor és Mészáros-Szarka Tíria személyében, így Schmidt Gábor kapusedzővel és Takács Csaba szekcióvezetővel együtt gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Ebben a korosztályban játszanak először a gyerekek 9 a 9 ellen a két büntetőterület közötti pályán, ráadásul bajnoki rendszerben, így legfontosabb feladatunk az volt, hogy elsajátítsák ennek a játéknak a követelményeit technikailag, fizikailag. Egyéni és csapatszinten egyaránt. Természetesen az Illés Akadémiára jellemző stílus figyelembevétele mellett.

Hogyan tudnád összefoglalni az őszi szezon tapasztalatait?

A nyáron rengeteget dolgoztunk azon, hogy a gyerekek megértsék, elsajátítsák azokat a dolgokat, amiket viszont szeretnénk látni tőlük a pályán egyéni és csapatszinten. A bajnoki rajtra össze is állt a játékunk, ráadásul két tehetséges játékos is csatlakozott hozzánk az U11-es korosztályból Németh Levente és Novák Bence személyében, akik gyorsan helyet is követeltek maguknak a csapatban. Minden mérkőzésen domináns játékra törekedtünk, ami egy hazai mérkőzésünket leszámítva sikerült is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a már említett hazai mérkőzést leszámítva – amire sérülések és betegségek miatt alig tudtunk kiállni – játékban, technikailag, fizikálisan és taktikailag az ellenfeleink fölé tudtunk kerekedni, ami nagy szó, hiszen jó és szervezett csapatok alkotják a bajnokság mezőnyét.

A fejlődéssel kapcsolatban milyen meglátásaid vannak?

A játék minden elemében rengeteget fejlődtek a gyerekek egyéni és csapatszinten egyaránt. Az egyének fejlődése húzza magával a csapatot is. A két szegmenst egymástól nem lehet elválasztani, ugyanakkor számomra a legpozitívabb az volt, hogy a játékosok bátran alkalmazták az edzésen gyakorolt elemeket, kreatívak voltak, több poszton is játszottak, nem féltek a hibától és óriási szívvel, valamint szenvedéllyel futballoztak az egész félév során!

Mire számítasz tavasszal?

Az egyének és a csapat további fejlődését szem előtt tartva továbbra is egy megalkuvást nem tűrő, domináns, kreatív futballt várok a gyerekektől. Ezért edzünk nap mint nap és bízom benne, hogy a nyáron megkezdett úton tudunk tovább haladni a jövőben is és sok kiváló futballistát, valamint embert tudunk nevelni a Haladásnak, valamint a magyar futballnak egyaránt. Végezetül köszönöm a stábom, a gyerekek és a szülők egész féléves munkáját!