Sokáig menetelt a Hende Danival és Tasnádi Áronnal felálló oladi iskola

Sokáig menetelt a Hende Danival és Tasnádi Áronnal felálló oladi iskola

A mintegy 900 induló közül a 6. helyen zárt az Oladi Általános Iskola csapata.

A diákolimpia országos futsaldöntőjébe két szombathelyi csapat is bekerült: ahogy arról beszámoltunk, a zrínyisek ezüstérmet szereztek. Városunk másik együttese az Oladi Általános Iskola csapata volt – sem más megyeszékhely, sem budapesti kerület nem tudott két gárdát eljuttatni a zalaegerszegi tizenkettes döntőbe, csak Szombathely!

Az Oladi Általános Iskola csapatában – felkészítő tanáruk: Hollósi Ilona – Hende Dániel és Tasnádi Áron képviselték az Illés Akadémiát. Mindegyik döntőst figyelembe véve náluk volt a legkevesebb igazolt játékos! Hatványozottan érvényesült náluk az a tény, hogy a játéktéren csak a nyújtott teljesítmény számít, ők ott bizonyítottak. A Nagykanizsai Zrínyi Miklós-Bólyai János Általános Iskola ellen 4–0-ra nyertek, míg a csoportdöntőnek beillő Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium elleni találkozó rendes játékidejében nem született gól, büntetőkkel pedig a szabolcsiak (1–2) szerezték meg végül a trió első helyét. A keresztjáték során a Győri Fekete István Általános Iskola következett, akiket 3–1-re győztek le az oladiak, majd jött a szombathelyi derbi, ahol óriási küzdelemben 3–2-re a kilenc Illés Akadémia-játékossal felálló zrínyisek győztek.

Az ötödik helyért aztán a Békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ellen mérkőztek meg az oladiak: a viharsarkiak egy góllal nyertek (0–1), így a Hende Dánielt és Tasnádi Áront a soraiban tudó Oldali Általános Iskola együttese a 899 (!) indulóból a rendkívül előkelő 6. helyen zárt. A góllövésből kivették részüket akadémistáink: Dani nevéhez 5, Tasiéhoz 2 találat fűződött.