Az U18-as válogatottban is letette névjegyét Mohos Barnabás

Az U18-as válogatottban is letette névjegyét Mohos Barnabás

Az immáron profi szerződéssel bíró Illés Akadémia-nevelés gólt lőtt a felkészülési találkozón.

Edzőtáborba hívta az U18-as válogatottat Babó Levente szövetségi edző. A Telkiben zajló összetartásra Mohos Barnabás is meghívót kapott. Vele beszélgettünk az edzőtáborról.

Ez volt az első alkalom, hogy meghívást kaptam az U18-as válogatottba. Meglepett, de nagyon boldoggá tett. Kifejezetten jól éreztem magam.

Miből állt a válogatott program?

Háromszor tartott edzést Babó Levente, majd pedig felkészülési mérkőzést játszottunk az NB III Nyugati-csoportjában szereplő Budaörs ellen.

Voltak ismerősök?

Többen is: a bajnokságból sokakat ismertem, míg voltak korábbi csapattársaim is – így én egy szobában voltam a korábbi Illés Akadémia-játékossal, Papp Csongorral.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a mérkőzésen?

A szövetségi edző a kezdőcsapatba jelölt, a középpálya bal oldalán játszottam, az első félidőben végig pályán voltam. Egyértelműen támadófeladattal bízott meg Babó Levente. A bemutatkozás remekül sikerült: egy kiugratást követően a 16-oson belül buktattak, a megítélt büntetőt pedig el is vállaltam, és gólra is váltottam. Ezzel szereztük meg a vezetést, végül pedig 4–0-ra győztünk. A visszajelzések abszolút pozitívok voltak az irányomba.

Hogyan alakul a következő időszak az életedben?

Nemrégiben aláírtam életem első profi szerződését a Szombathelyi Haladással. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani az edzéseken, hogy lehetőséget kapjak a bemutatkozásra. Emellett pedig várom, hogy a jövő hónapban esedékes újabb edzőtáborba és mérkőzésre is meghívót kapjak.