Rendőri felvezetés, egygólos győzelem

Rendőri felvezetés, egygólos győzelem

Muraszombaton játszott az Illés Akadémia U12.

NS Mura U12 – Illés Akadémia U12 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U12:
Kovács V.  – Bangó, Hányi, Lajos, Lengyel – Molnár B. – Tóth N., Bertalan Németh N. Cserék: Poszavecz, Boda, Kiss B., Horváth D., Kósa, Gergely. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Kiss B. (22., 0–1)

Muraszombaton belül a GPS a bolondját járatta az Illés Akadémia buszával, így rendőri felvezetéssel érkeztünk meg a találkozó helyszínére. A 3X20 perces találkozón a mieink igyekeztek a körülményekhez igazodni, és egy remek találattal előnyhöz is jutottunk. Nem sokkal a második harmad megkezdését követően Lengyel Ágoston egy bal oldali akció végén remekül adott középre, az érkező Kiss Benedek pedig közelről a kapu közepébe lőtt, 0–1. A gól előtt és után is adódtak ennél is nagyobb helyzeteink, sajnos azonban ezek mindegyike kimaradt. Így akár egy-egy lecsorgó labda után – melyek ki nem kényszerített hibáink voltak – a hazaiak is betalálhattak volna, de Kovács Viktor vagy a védők remekül mentettek. A mieink összességében megérdemelten győztek.

Szakmailag nehezen értékelhető a mérkőzés, hiszen a játék területe, a játékidő és a szabályok sem voltak köszönőviszonyban sem azzal, ami szerint mi a bajnokságban játszunk. Az egész találkozón a küzdelem dominált, a futball szépségéből kevés jelent meg. Az első 20 percben a sok párharc mellett óriási ziccer is adódott előttünk. Aztán egy szép akcióból gólt szereztünk, de megint kihagytunk egy ziccert, és a muraszombatiaknak is voltak veszélyes ellentámadásai, ám vagy a védők, vagy a kapusunk hárítani tudott. Kétszer is ziccer volt előttünk az utolsó felvonásban, de ezek is kimaradtak. Nagyon gyengén futballoztunk, ennyi 100%-os helyzetet nem szabad kihagyni, ráadásul ezekből még kaput is alig találtunk. Pozitívum, hogy gyönyörű akciógólt szereztünk, és hogy végig óriási szív és tűz jellemzett bennünket. A labdakihozatalokban voltak tudatos elemeink. Van ilyen, hogy a játék színvonala nem megfelelő, de az akadémiai szintet hoztuk hozzáállásban, motiváltságban – ahogy mondtam: szívben és tűzben, valamint nullára lehoztunk hátul egy nemzetközi meccset, hiszen túllenni egy kapott gól nélküli mérkőzésen mindig jó érzés

– értékelte a mérkőzést Tóth Zsolt.