Remek csapattal szemben örömteli futball

Remek csapattal szemben örömteli futball

Az Illés Akadémia U10 öt gólig jutott a szlovén csapat ellen.

Illés Akadémia U10 – NS Mura U10 5–3 (3–1)
Illés Aka. U10:
Hende – Rajos, Tóth D., Kalmár, Angler, Molnár B. Papp O. Cserék: Dávid, Vigh, Sömenek, Novák. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők: Rajos 2, Kalmár 2, Molnár B.

Az U10-es korosztályunk is hazai környezetben fogadta a muraszombatiakat. 2X30 perc játékidőben és 6+1-es felállásban szerepeltek a csapatok. A mieink tudtak jobb futballal kirukkolni, szép akciókat vezettünk és ezekből be is találtunk. A játékot mindig építeni próbáltuk: amikor pedig ebbe hiba csúszott, akkor tudott helyzetet kialakítani a muraszombati csapat. A II. félidőben sem változott a játék képe, mi játszottunk fölényben, így megérdemelten nyertünk.

Azt kértem a srácoktól, hogy az első pillanattól kezdve vegyük kezünkbe az irányítást. Domináltunk és labdabitokolásban is arra törekedtünk, hogy nyomást gyakoroljunk a vendégek kapujára. Teljes kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, bár a labdakihozataloknál akadtak hibáink, amiből rögtön helyzetet teremtettek a vendégek: a mi hibáinkat kihasználva tudtak betalálni. Erre külön is felhívtam a figyelmet, ezeket ki kell kijavítanunk. Abból fognak tanulni a gyerekek, ha folyamatosan nyomás alatt is megtanulnak játszani. Ezért akarjuk építeni a játékot mindig: gyerekekről van szó, nem az eredmény az elsődleges, mindig futballozni akartunk, ebben pedig bizony benne van a rizikófaktor. Összességében egy fizikálisan remek, agresszív csapattal jó meccset játszottunk, örömteli, hogy ellenük olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel a végig irányítottuk a mérkőzést

– mondta Faggyas Milán.