Rendkívül színvonalas nemzetközi tornán játszottak U11-eseink

Rendkívül színvonalas nemzetközi tornán játszottak U11-eseink

A 9. helyen zártak Joó Bálint tanítványai.

Pozsonyba utazott az Illés Akadémia U11: a zöld-fehérek a Slovan Cupra kaptak meghívást, ahol tíz csapat szerepelt. A felvidékiek mellett cseh, osztrák és magyar klubok vettek részt. A rendezők „Égszínkék” csapata ellen kezdtünk, akiktől 3–0-ra kikaptunk, majd a nagyszombati Spartak elleni 2–2-vel folytattuk a meccsek sorát, Pető-Bagics Barna duplázott. Aztán az Austria Wientől és az MTK-tól is vereséget szenvedtünk – utóbbi meccsen Kalmár Kornél talált be. Az ebédszünet után a Dunaszerdahellyel játszottunk, akik ellen Rajos Ádin góljával az első győzelmünket (1–0) szereztük meg. A Honvédtól 3–1-es vereséget szenvedtünk (Rajos Ádin), a cseh Brno 4–0-ra győzött ellenünk. Kalmár Kornél duplázott a Trencsén ellen (2–2), míg a zárómeccsen a pozsonyi Slovan „Fehérek” együttesétől nagy küzdelemben 3–2-re kikaptunk (Pető-Bagics Barna, Papp Olivér).

A tornát a budapesti MTK nyerte meg, mi a 9. pozícióban zártunk a Hende Noel, Sóvári Dávid – Novák Benett, Kalmár Kornél, Vigh Olivér, Tóth Dávid, Dávid Marcell, Sömenek Bálint, Papp Olivér, Pető-Bagics Barna, Práznek Soma, Rajos Ádin összetételű kerettel.

Komoly színvonalat képviselő, top utánpótlás-nevelő egyesületek ellen volt szerencsénk játszani a pozsonyi tornán. Megtapasztalhattuk, hogy még mely területeken kell fejlődünk annak érdekében, hogy még inkább fel tudjuk venni a versenyt a nemzetközi elittel. A kilencből az utolsó három mérkőzésünket gyakorlatilag szünet nélkül kellett lejátszanunk, ami nem volt könnyű feladat, de a gyerekek minden erejüket összeszedve, nagyon jó mentalitással, az utolsó percig küzdöttek.  Minél több ilyen, és ehhez hasonló tornára van szükségünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat

– értékelt Joó Bálint vezetőedző a tornát követően.