Új név, régi nagy ellenfél

Új név, régi nagy ellenfél

Győztesen rajtolt a kispályás labdarúgó-bajnokságban az Illés Akadémia Fiatalok csapata.

Megkezdte szereplését a szombathelyi kispályás I. osztályban csapatunk, mely a Di Napoli (korábban: Don Pepito) együttesével játszott a Sportligetben. Alapos változásokon ment keresztül a keretünk erre az idényre, mondhatni generációváltáson estünk át, így nevünk is megváltozott erre utalván.

Az első félidő kiegyenlített párharcot hozott, mindkét csapat sokat próbálkozott, a vendégek kétszer is a kapufát találták el, míg a mieink büntetőt is hibáztak. Ahogy az lenni szokott: ez meg is bosszulta magát és a félidő derekán vezetést szerzett ellenfelünk.

A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsoltunk és ennek lett gyümölcse az egyenlítés: egy gyorsan elvégzett bedobás után Marton Zoltán talált be fejjel, 1–1! Hamar visszavette a vezetést a ellenfél, ám később Szabella Olivér passzából ismét Marton Zoli volt eredményes, majd ugyancsak Oli volt a feladó, amikor Koronczai Patrik bombázott ballal a kapuba, később pedig egy szöglet után kavarodást követően Győrffy Mátyás góljával már 4–2 volt ide!

Az utolsó percekben aztán az ellenfél próbált nyomást gyakorolni, 6:5 elleni játékkal, de csak közelebb tudtak kerülni, egyenlíteni nem, így a zöld-fehérek 4–3-ra diadalmaskodtak a rajton!

Összességében a csapat cserejátékos nélkül is kiváló szellemiségben játszott, győzni és küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot – mindezt egy jó meccsen, a teljes sorcserével rendelkező ellenféllel szemben!

Legközelebb szeptember 11-én 19.40-kor lép pályára az Illés Akadémia Fiatalok csapata, akkor az LK Bulls ellen.

Illés Akadémia Fiatalok – Di Napoli 4–3 (0–1)
Gólszerzők: Marton (2), Koronczai, Győrffy