Rendesen potyogtak a gólok

Rendesen potyogtak a gólok

A papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott U12-es csapatunk a Tatabánya együttese ellen. Tóth Zsolt tanítványai 17–1-re nyertek a tabella utolsó helyén állomásozó vendégek ellen.

Illés Akadémia U12 – Tatabányai SC U12 17–1 (4–0, 4–0, 4–1, 5–0)
Illés Aka. U12
.: Schepanski – Németh B., Székely, Szalma – Módly, Szakács – Lakatos, Molnár B., Dobovánszky. Cserék: Reiber, Mihók, Orbán. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lakatos 6, Mihók 5, Molnár B. 3, Szakács, Németh B., Dobovánszky.

A Tatabánya gárdája a bajnokság első fordulójában hazai pályán kapott ki 31–2-re a veszprémi fiataloktól, így egyértelműen a mieink számítottak a mérkőzés esélyeseinek. Ennek megfelelően már a 3. percben meg is szerzetük a vezetést Lakatos Krisztián remek szabadrúgásával. Nem sokkal később már 2–0 volt ide, Molnár Barnabás találatának köszönhetően. Az első negyed végén pedig Lakatos Krisztián két újabb góljának hála 4–0-ra mentünk.

A második felvonás teljesen megegyezett az elsővel, ugyanis ezt a 20 percet is 4–0-ra hoztuk. A különbség csak annyi volt, hogy most már Schepanski Noahnak is védenie kellett egy nagyot.

A 8–0-ás állásról induló második félidő elején Molnár Balázs szerezte meg második találatát, majd pedig Lakatos Krisztián köszönt be kétszer. Az 55. percben aztán Dobovánszky Ábel is feliratkozott a góllövők közé, így pedig már tucatnyi találattal jártunk előrébb. A harmadik negyed végén viszont a tatabányaiak fejezték be eredményesen egyik ritka kontrájukat, ebből adódóan 12–1-re módosult az eredmény.

Az utolsó etap egyértelműen Mihók Martinról szólt, mivel zsinórban négyszer mattolta a vendégek hálóőrét. A 17–1-es végeredményt viszont Németh Barnabás állította be.

A helyzetek alapján még nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Azt szerettem volna, ha picivel kreatívabb támadójátékot produkálunk, de ez a 17 gólt nem rossz. Kár a sok kihagyott ziccerért. Megpróbáltunk gyakorolni egy újfajta letámadást. Ez hellyel-közzel működött is, ám még gyakorolnunk kell. Összességében elégedett vagyok, gratulálok a gyerekeknek a nagyarányú győzelemhez

– nyilatkozta a derbi után Tóth Zsolt vezetőedző.