Jobb csapattól kaptak ki az U15-ös lányok

Jobb csapattól kaptak ki az U15-ös lányok

Tucatnyi találatot hozó mérkőzésen szenvedtek vereséget U15-ös leányaink az MTK ellen.

Illés Akadémia-Viktória FC U15 – MTK Budapest FC U15 2–10 (2–5)
Illés Aka.-Viktória U15:
Farkas L. – Lakatos L. (Giczi K., 41.) – Varga Zs. (Csarnai Z., 41.), Kopfensteiner Sz., Márk Sz. – Sági F., Simon E., Mészáros D. (Takács M., 60.) – Alasz H. (Hopp K. 73.), Tóth L. (Kutasy L. 41.), Csombor L. (Czuczai M. 68.). Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Simon E. (18., 1–3), Csombor (30., 2–5)

A Hatvan elleni döntetlen, valamint Diósgyőr elleni remek győzelmet követően az MTK gárdáját fogadta legifjabb akadémista korosztályunk. Luki András tanítványai elszántan kezdték a mérkőzést, igyekeztek a széleken formás támadásokat vezetni. A 4. percben azonban egy bal oldali akció után megszerezte a vezetést a fővárosi együttes és ez érezhetően megtörte a mieink lendületét. Nem sokkal később megduplázódott a vendégek előnye, de a lányok a kétgólos hátrány ellenére is becsülettel mentek előre, a védelem mögé belőtt labdákkal is próbálkoztak, de a vendégek védelme, valamint hálóőre jól élt együtt a játékkal. A félidő derekához közeledve sűrűsödtek az események: előbb a vendégek megszerezték harmadik találatukat, majd Csombor Luca lépett volna ki a védők közül, Zsirka-Klein Anna csak szabálytalanul tudta megállítani, a játékvezető pedig a piros lapot vette elő a zsebéből. A megítélt szabadrúgást Simon Enikő váltotta gólra, visszaadva ezzel a reményt csapatunk számára. A kékmezesek hiába játszottak emberhátrányban, a szünet előtt még két alkalommal betaláltak, amire Csombor Luca tudott válaszolni, így 5–2-es vendég vezetéssel fordultak a felek.

A pihenő alatt Luki András próbált lelket önteni a lányokba, három helyen is változtatott, de a forgatókönyv sajnos hasonló lett, mint az első játékrészben: négy perc elteltével ismét a fővárosiak találtak be, ez pedig még inkább megfogta csapatunkat. A vendégek rendkívül gyors, agilis játékosaiknak köszönhetően több alkalommal is létszámfölényes szituációkat tudtak kialakítani a középpályán, amiből rendre veszélyeztetni tudtak. A hozzáállásra semmiképpen sem lehetett panasz, ilyen hátrányban is próbáltak tudatos, szép akciókat vezetni, voltak szép forgatások, labdakihozatalok, és helyzetek is, melyektől talán egy picit meg is ijedtek támadóink. A találkozó véghajrájában már az eddigieknél is jobban kettészakadt a pálya, az MTK-s lányok előtt nagy területek adódtak, gyorsan mentek át védekezésből támadásba, melyekből többet is sikerült góllal befejezniük.

Annak örülök, hogy nem feltett kezekkel kezdtük a mérkőzést, hanem próbáltunk letámadni, nyomás alá helyezni ellenfelünket. Az más kérdés, hogy sajnos ez inkább kevesebb, mint több sikerrel valósult meg. Azt éreztem, hogy az ellenfél játékosai, frissebbek, gyorsabban gondolkoznak, emiatt pedig nehéz dolgunk volt. Volt három-négy olyan játékos a vendégeknél, akikkel egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni, talán túlságosan is tiszteltük őket, nem voltunk kellően határozottak. Mindezek mellett hozzá kell tenni, hogy ugyan emberelőnybe kerültünk a 17. percben, ez azonban valamiért inkább minket zavart meg, mintsem ellenfelünket. A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, úgy gondolom a második játékrész első felében ez sikerült is. Pontosabbak voltunk, jobban koncentráltunk, mint addig, ekkor azonban ismét jöttek az MTK húzóemberei, akik végleg eldöntötték a találkozó sorsát. Annak ellenére, hogy szerintem nem volt ekkora a különbség a két csapat között, megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a vendégcsapat, gratulálok nekik. Mi megyünk tovább, ki kell, hogy javítsuk a hibáinkat, jövő héten a Ferencváros otthonában ennél sokkal több kell

– értékelt Luki András vezetőedző.