Remekül rajtoltak az U17-es lányok

Remekül rajtoltak az U17-es lányok

U17-es lányaink Budapesten győzték le az MTK-t

A felkészülés során végig jó formában futballozó leány U17-es csapatunk szép sikerrel, az MTK Budapest elleni idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–3 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Kocsi P. (Spilenberg M., 46.) – Németh Z., Ceglédi B., Nagy B. (Váraljai V., 82.), Szabó F. – Simon E. (Müller Zs., 55.), Hajdú P., Mesterházi I., Harangi L. – Gyócs-Németh C. (Czuczai M., 82.), Csombor L. (Stadler K., 68.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Nagy B. (28., 0–1), Szabó F. (47., 0–2), Gyócs-Németh C. (69., 0–3)

A 2022–2023-as bajnoki évben új rendszerben versenyben viaskodnak az akadémiai csapatok. Nyolc csapat alkotja a korosztályos elitet, ami azt is jelenti, minden hétvégén, 28 fordulóban nagy küzdelem vár a lányokra. Kiélezett, jó mérkőzést hozott mindjárt az első mérkőzés is, amelyen Győrffy Mátyás csapata úgy aratott magabiztos győzelmet idegenben, a korosztály tavalyi élmezőnyébe (felsőházába) tartozó kék-fehérek ellen, hogy akadémistáink végig a kezükben tartották a mérkőzést, szép gólokat lőve bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

Voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor az MTK birtokolta többet a labdát, volt, amikor mi, éppen ezért fontos volt, hogy a labda elleni játékunk megfelelően agresszív volt ma, a labdaszerzésekből helyzeteket tudtunk kialakítani és az első gólunk után már kicsit nyugodtabban is játszhattunk. Akár már ekkor eldönthettük volna a mérkőzést, de így sincs hiányérzetem. A második játékrészt jól, Szabó Fanni góljával kezdtük a folytatásban pedig a középpályán is stabilak tudtunk maradni. A harmadik gólunk eldöntötte a mérkőzést, utána talán kicsit belekényelmesedtünk a játékba, ellenfelünk szépített is, de feltétlenül megérdemelten nyertünk a küzdelmes szezonrajton. Gratulálok a lányoknak, az elmúlt hetekben megdolgoztak ezért a sikerért

– summázta a véleményét Győrffy Mátyás vezetőedző.