Megnyerte az Ezüst Ág küzdelmeit U12-es csapatunk

Megnyerte az Ezüst Ág küzdelmeit U12-es csapatunk

Vasárnap mindhárom ellenfelét legyőzte Tóth Zsolt legénysége, így ifjú akadémistáink összességében a 7. helyen zárták a Partium Kupát.

Szombaton három, kifejezetten kemény ellenféllel szemben kellett pályára lépniük a mieinknek a Szatmárnémetiben rendezett nemzetközi erőfelmérőn.  Mivel ezeken a találkozókon összességében három pontot tudtunk begyűjteni – ami a B-csoport harmadik pozícióját jelentette –, vasárnap az Ezüst Ágon, a 7-12. helyezések „leosztásánál” voltunk érdekeltek.

Tóth Zsolt legénysége a hazaiakkal, azaz a Partium LA együttesével kezdett és az első percektől fogva fölénybe került. Az óriási nyomást pedig nem bírták a vendéglátók és Mihók Martin találatával végül 1–0-ra nyertünk.

A második meccsen az FC Kosice volt az ellenfél. A kassaiak az első félidőben egy távoli lövésből megszerezték a vezetést. Erre mi a második játékrészben tudtunk válaszolni, de akkor rögtön kettővel: előbb Majlinger Máté büntetőből, majd Kiss Benedek egy szép akció végén talált be. Nem sokáig örülhettünk, mivel a középkezdés után az ellenfél rögtön egyenlíteni tudott. A mérkőzés végén azonban jött Lajos Patrik, aki egy hatalmas találattal állította be a 3–2-es végeredményt.

A tornától a CFR Kolozsvár elleni derbivel búcsúztunk, amit Kiss Benedek és Lengyel Ágoston góljaival 2–0-ra húztunk be, így pedig az Ezüst Ágat megnyerve összességében a 7. helyen zártunk.

A Partium Kupát végül az FK Csíkszereda nyerte, megelőzve a Ferencvárosi TC, valamint a DAC gárdáját. Azaz korábbi csoportunkban a későbbi aranyérmes és a bronzérmes szerepelt.

A jelenlévő szakemberek Lengyel Ágostont a torna All Star-csapata választották be.

Egy rangos, nagyon jól megszervezett tornán vettünk részt. Gyakorlatilag az egész Kárpát-medencéből érkeztek magyarok a kupára. Ezt az összetartozást nagyon jó volt látni. Ráadásul a gyerekeknek rögtönzött történelemórát is tarthattunk Szatmárnémeti jelentőségéről. Tegnap azt mondtam, hogy a legerősebb csoportba kerültünk. Nos, ezt a végeredmény tökéletesen igazolta is. Kíváncsi lettem volna arra, hogy egy esetleges könnyebb ágon mit érhettünk volna el. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy fokozatosan javultunk. Sok pozitív dolgot kaptam vissza a srácoktól. A játék építésében és a labdakihozatalokban is. Sőt, a védekezésben is voltak jó dolgaink. Látjuk a hibákat, ezeket ki kell javítanunk ahhoz, hogy előre tudjunk lépni. Gratulálok a gyerekeknek a szerepléshez, Kónya Andrásnak pedig köszönöm a segítségét

– összegezte a tornát Tóth Zsolt vezetőedző.

 Az Illés Akadémia U12 kerete:   

Kapusok: Dudás Noel, Kovács Viktor
Mezőnyjátékosok: Baranyi Borisz, Bangó Benedek, Hányi Bálint, Horváth Dániel, Kiss Benedek, Lajos Patrik, Lengyel Ágoston, Majlinger Máté, Mihók Martin, Németh Levente, Novák Bence, Tóth Noel
Vezetőedző: Tóth Zsolt