Két ellentétes félidő az MTK Budapest ellen

Két ellentétes félidő az MTK Budapest ellen

Legfiatalabb akadémista lányaink jól kezdték az MTK elleni mérkőzést, de a lendület csak egy félidőn át tartott.

MTK Budapest U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 8–4 (2–3)
Illés Aka.-Viktória U15: Czuczai D. (Németh F., 41.) – Ferenczi H. (Kóródi A., 41.), Gulyás Dzs., Lukács K., Harmath R. (Babos H., 69.) – Gulyás L., Gulyás Sz., Polovics D., Takács M. (Imre A., 58.) – Alasz H., Licskai L. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz H. (12., 0–1), Polovics D. (20., 1–2), Gulyás L. (24., 1–3), Alasz H. (80., 8–4)

Ritkán ennyire igaz a futballban oly gyakran használt, bevált fordulat, hogy ellentétes félidőket hozott a mérkőzés. Az első játékrészben – dacára a korai kelésnek, az utazásnak, annak, hogy ilyenkor egy-egy csapat hajlamos a „buszon maradni” – ügyesen játszottak a lányok és Alasz Hanna révén bő tíz perc után előnybe is került csapatunk. Az MTK gyorsan egyenlített, de ismét akadémistáink következtek és Polovics Dorina, valamint Gulyás Lorina találatainak köszönhetően, a 25. percben 3–1-re vezettünk. Az MTK szépített ugyan a szünet előtt, de ez a félidő egyértelműen a mieinké volt.

A fordulás után viszont szinte azonnal gólt szerzett a hazai csapat, amely a folytatásban sorra rúgta a további gólokat, bő húsz perc alatt hatot. Ez a játékrész egyértelműen az övék volt, bár a lefújás előtti másodpercekben Alasz Hanna újabb találatával még szépíteni tudtunk.

A mérkőzés előtt volt egy megérzésem arról, hogy gólzáporos mérkőzés lesz, hát így is lett… Fáradtan kezdtük a találkozót, bátortalanul, de azután belelendültünk, szép labdakihozatalokat csináltunk, szép gólokat lőttünk! A második játékrészt sajnálom, a lányok 5–3-nál feladták a meccset. Ez látszott is, s emiatt lépett el az ellenfél, pedig elkerülhető gólokat kaptunk. Szomorkodnunk nem kell, egy új csapat számára egy új szezon kezdődött, sokat fogunk tanulni minden mérkőzésből, úgy, ahogy a maiból is

– értékelt Ferencsik Evelin vezetőedző.