Remekül helytállt az Illés Akadémia U19

Remekül helytállt az Illés Akadémia U19

A rendkívül fiatal csapatunk megnehezítette a bajnoki cím első számú várományosának dolgát.

Illés Akadémia U19 –Budapest Honvéd-MFA U19 0–3 (0–2)
Illés Aka. U19.:
Szekeres – Dezamits, Kozári, Szabó B., Horváth H. – Heiter, Rosner, Bunevácz – Horváth R. (Pruska, 46.), Antal (Mayer G., 75), Kállai Z. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Enyhe túlzással élve a néhány idősebb játékossal megerősített U17-es csapatunk állt ki a bajnokaspiráns Honvéd elleni mérkőzésre. Ehhez képest az első negyedórában egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. A 15. percben azonban egy komolyabb védelmi megingást kihasználva 11-est harcoltak ki a fővárosiak, amit Németh Barnabás váltott gólra. Ezt követően szépen lassan átvették az irányítást a fiataljaink és Horváth Rajmund két remek lövésénél nagyon közel álltunk az egyenlítéshez. Sajnos az első bomba a kapu fölött zúgott el, míg a második a keresztlécen csattant. A 35. percben viszont teljesen váratlanul növelte előnyét a Honvéd: egy villámgyors kontra végén Szűcs Tamás lőtt Szekeres Enzó kapujába, így a félidőben 2–0-ra vezettek a vendégek.

Térfélcserét követően is jól tartotta magát csapatunk. A 61. percben pedig ismét nagyon közel álltak Horváth Rudolf tanítványai a gólhoz: Dezamits Dominik sokadik remek elfutását követen pontosan tette be jobbról a labdát középre, amire Pruska Dániel érkezett, ám lövésébe a védők bele tudtak lépni. Nem sokkal később aztán végleg eldőlt a három bajnoki pont sorsa, ugyanis egy bal oldali szögletet követően Kárász Simon bólintott a hálóba, és ezzel be is állította a 3–0-ás végeredményt.

Elégedett vagyok ezzel a fiatal csapattal, mert jól helytálltak a srácok egy fizikálisan is nagyon erős Honvéd ellen. A mérkőzésen voltak kifejezetten jó periódusaink, többször is nagyon közel álltunk a gólszerzéshez. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Ebben a felfogásban kell ezek után is játszanunk. Ugyanakkor még többet kell birtokolnunk a labdát, még több helyzetet kell kidolgoznunk. A védelmünket stabilabbá kell tennünk, de abból a csapatrészből eltiltás miatt többen is hiányoznak, ők a következő meccsre már vissza is térhetnek

– összegezte a látottakat Horváth Rudolf vezetőedző.