Remeklés és második hely

Remeklés és második hely

A scheiblingkircheni tornán osztrák, német és magyar csapatokkal küzdött meg az Illés Akadémia U11.

A Joó Bálint vezette zöld-fehérek keretéből Hende Noel, Guba Gál – Novák Benett, Rajos Ádin, Tóth Dávid, Papp Olivér, Vigh Olivér, Németh Botond, Sömenek Bálint, Dávid Marcell és Angler Noé utazott el Alsó-Ausztriába. A tizenkét csapatos tornán a mieink a B jelű hatosba kerültek. A mérkőzések 12 percig tartottak. A szabályok megegyeztek a Bozsik-tornákon alkalmazottakkal, annyi volt az eltérés, hogy bedobáskor a labdát nem lábbal, lapos passzal, hanem a felnőtt labdarúgásban megszokott módon, kézzel kellett játékba hozni. A torna a bécsi WSC elleni 0–0-val kezdtük, majd a Kőbányai Ifjúsági SE elleni 2–0-val folytattuk. A bajorországi SV Gendorf Burgkirchen csapatát 5–0-ra, az alsó-ausztriai SVg Hamburger Pitten együttesét 3–0-ra, és a stájerországi JAZ GU Süd gárdáját is 3–0-ra vertük meg. Tizenhárom ponttal a csoport élén végeztünk!

Az elődöntőben a GAK ellen remek találkozón 1–1-es döntetlennel zárult a 12 perc: a büntetőrúgásokban mi céloztunk pontosabban és jutottunk a fináléba! Így a mi szempontunkból az is volt a torna érdekessége, hogy a Wiener SC ellen kezdtük, és fejeztük is be a tornát. 2–0-ra elhúztak a bécsi fekete-fehérek, ezek után szépítettünk, ám már egyenlítenünk nem sikerült, így 2–1-re kikaptunk és a második helyen végeztünk.

Komoly hagyományokkal bíró, nemzetközi tornán szerepeltünk. Igazi csapatmunka volt a mai sikeres szereplésünk, sok kiegyensúlyozott és néhány remek egyéni teljesítménnyel! Amikor pedig arra volt szükség, akkor egymásért küzdve, csapatként tudtunk sikeresek lenni. A védekezésünk remekül működött, mind egyéni, mind pedig csapatszinten, amit jól mutat, hogy kapott gól nélkül sikerült abszolválnunk a csoportot. A döntőben sajnos a szerencsével is hadilábon álltunk: két, a mi szemszögünkből peches góllal hamar hátrányba kerültünk, viszont ekkor sem adtuk fel! Igaz, egyenlítenünk nem sikerült, de mentalitásból jelesre vizsgáztunk. Végig, az egész torna során láttam, hogy mekkora szenvedéllyel és tűzzel játszanak a gyerekek a pályán. Természetesen nagy volt a csalódottság csapaton belül a finálét követően, viszont hazafelé a buszon már ismét a jókedvvé volt a főszerep. Ismét rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Büszke vagyok a srácokra

– értékelte az ausztriai tornát Joó Bálint.