Az Illés Akadémia U8 bronzérmet szerzett!

Az Illés Akadémia U8 bronzérmet szerzett!

Komoly nemzetközi mezőnyben értek el szép helyezést a szombathelyiek.

Dvorschák Gábor együttese Scheiblingkirchenbe utazott, ahol a Pittentalcup nemzetközi tornán szerepelt csapatával. Markó Hunor, Mihályfi Milán, Poór Zétény, Szárnyas Marcell, Németh Bercel, Pungor Dominik, Hegedűs Zsolt Soma, Mersich Máté, Németh Olivér Ákos összeállításban utazott Alsó-Ausztriába az Illés Akadémia U8. A nemzetközi mezőnyben 20 együttes mérte össze erejét: a rendező osztrákok mellett magyar és szlovák csapatok színesítették a mezőnyt.

A zöld-fehérek a B csoportba kerültek. A bécsi Viktoria elleni 3–0-val kezdtük a tornát, majd az ugyanis bécsi FAC-tól 2–1-re kikaptunk. A Sturm Graz-cal 1–1-et játszottunk, míg a Kapfenberget 3–0-ra legyőztük. Az FAC mögött a második helyen végeztünk.

A negyeddöntőben a felső-ausztriai Stahl Linz ellen döntetlent játszottunk, ám a büntetőket mi rúgtuk pontosabban! A fináléba kerülésért újabb bécsi csapat következett, ezúttal az FK Austria, akik nagy csatában 2–1-re győztek le bennünket. A harmadik helyért az FAC következett, akiknek visszavágtunk: 3–1-re megvertük a kék-fehéreket, így a torna bronzérmét az Illés Akadémia szerezte meg!

A tornát az MTK Budapest nyerte meg.

Kicsit nehezen kezdtük a tornát, de a csoportkör után már magukra találtak a fiúk, és elkezdtek jól futballozni. Rengeteg helyzetünk volt az elődöntőben, és jobbnak is éreztem a mi játékunkat, de sajnos a végén kaptunk egy gólt, amit már nem tudtunk ledolgozni, így a harmadik helyért mentünk csatába, amit kellő magabiztosággal megnyertek a srácok. Szép hétvégével zártuk a szezont, gratulálok a gyerekeknek


– nyilatkozta Dvorschák Gábor vezetőedző.