6/6: zárásként tökéletes nyárkezdet

6/6: zárásként tökéletes nyárkezdet

A nyár első napján, június 1-jén, mind a hat versenykorosztályos mérkőzését megnyerte az Illés Akadémia!

Három hazai és három idegenbeli találkozó szerepelt az Illés Akadémia szombati programjában: négyet a fiúk, kettőt a leányok játszottak. Mi a közös ezekben? Hogy mindegyiken szombathelyi győzelem született!

Időrendben haladva: a három hazai meccsen 10 órakor indult útjára a labda. A két legfiatalabb versenykorosztályunk a Veszprémi FC USE együttesét fogadta. Az U12-esek két negyed után 4–1-re vezettek, aztán az utolsó 25 percben nyolcszor vették be a piros-kékek hálóját! Utóbbi gólokból hetet, összesen pedig nyolcat Károlyi Levente jegyzett, aki így küzdelemsorozat gólkirálya lett! Tette mindezt úgy, hogy a 28 fordulóból csak 22-szer lépett pályára. Tóth Zsolt csapata ebben a bajnokságban egyszer 10, egyszer 11 és ezen a szombaton 12 gólt ért el egy mérkőzésen.

Az U13-asok is jól játszottak: a fölény pedig a két utolsó negyedben gólokban is megmutatkozott, így 6–0-ra győztek Sátori Barnabás tanítványai. A srácok ezzel a sikerrel búcsúztak a háromnegyedpályától, hiszen jövőre már a teljes terület vár rájuk!

Az U15-ösök zöld-fehér nyugat-dunántúli összecsapásán remekül futballoztak Szűcs János és Biegner Dániel tanítványai: az ETO FC Győr ellen meggyőző játékkal 3–1-re diadalmaskodtunk. Döntőnek bizonyultak a pontrúgások: a győriek lehetőségeinél remekül védekeztünk, míg mi két szöglet után is betaláltunk. A II. félidőben négy U14-es játékos is pályára lépett: kiválóan szálltak be, abszolút hozzátettek a játékunkhoz!

Délben kezdett mindhárom idegenben játszó együttesünk. Az U17-es leányoknál két 38 pontos csapat találkozott Felcsúton. Pedig a felsőház kezdetekor még 6 egység volt a Puskás Akadémia előnye! Az „ezüstderbin” a hazaiaknak egy iksz is elég lett volna. A meccsen magán egy Puskásos gól döntött: ám mivel az egy öngól volt, így mi örülhettünk a győzelemnek és Biró Bence csapata a második helyen zárt!

Az U15-ös leányok ellenfele a pályán a Puskás Akadémia volt, míg a matematikában a PMFC. A mi találkozónk kezdődött előbb: tudtuk, hogy a saját kezünkben van a döntés és egy győzelemmel biztossá tehetjük a második pozíciót! És Ferencsik Evelin korosztálya így is tett: alig voltunk túl a félidő felén, amikor már három gól volt az előnyünk és végül 5–1-re győztünk!

A forduló meglepetését okozták Németh Richárd és Varga Roland tanítványai! Az U16-os bajnokságban az első helyezett Honvéd-MFA otthonában őszinte támadófutballt bemutatva, úgy nyertünk 3–0-ra, hogy tulajdonképpen nem volt esélyük a kispestieknek!

A leányoknál mindhárom korosztályunk: az U19, az U17 és az U15 is ezüstéremmel zárta a bajnokságot. A fiúknál az U17-esek megnyerték az országos bajnokság Alap szekcióját, míg az U19-esekre épülő Haladás II. nagy fölénnyel megnyerte a Vas vármegyei I. osztályú küzdelemsorozatot.