Remek színvonalú meccset nyert meg U13-as csapatunk

Remek színvonalú meccset nyert meg U13-as csapatunk

Az Illés Akadémia Székesfehérváron kiváló mérkőzésen győzte le a házigazda MOL Fehérvárt.

MOL Fehérvár U13 – Illés Akadémia U13 1–5 (1–1, 0–0, 0–2, 0–2)
Illés Aka. U13:
Varga N. – Szakály, Laczó, Szántó – Hideg, Gurzó – Horváth Á., Bosnyák Bence, Moldován. Cserék: Grádvohl, Bosnyák Botond, Marian, Tóth D., Tasnádi, Axnix, Angler. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Szántó (2., 0–1), Hideg (44., 1–2), Gurzó (50., 1–3), Bosnyák Botond (75., 1–4), Horváth Á. (80., 1–5)

Jól kezdtük a találkozót, hiszen a 2. percben átlövésből Szántó Nimród talált be, és ezt követően is voltak ziccereink – míg ezek kimaradtak, addig a Vidi magához tért, agresszívan és jól fociztak ettől a periódustól kezdve, és egy büntetőből ki is egyenlítettek.

A második húsz percben a mezőnyben folyt a játék, mi két kapufáig jutottunk. Talán a hazaiaknál volt többet a labda, de mi jól zártuk a területeket. Sok kontránk volt ebben az időszakban.

Sikerült kétszer is betalálunk a harmadik negyedben. Előbb egy gyors ellentámadás végén Gurzó György passzából Hideg Botond talált a hálóba, majd az 50. percben Grádvohl Kristóf hozta remek helyzetbe Gurzó Györgyöt, aki nem hibázott, így kétgólosra hízott az előnyünk.

Hasonló volt a forgatókönyv a negyedik felvonásban is. Egy középpályás labdaszerzés után vittük végig a támadást, Bosnyák Botond megverte a védőjét és a hosszúba gurított, 1–4. Az utolsó percben Horváth Ármin egy testcsellel elküldte a bekkjét és higgadtan lőtt a hálóba, kialakítva az 5–1-es Illés-sikert. A találkozó képe alapján a végeredmény túlzó: két remekül felkészült, és jó futballt bemutató csapat játszott ma. A helyzeteinkkel mi sáfárkodtunk jobban, ezért lett a miénk a három pont.

A mérkőzés előtt felhívtam a gyerekek figyelmét arra, ami legutóbb bebizonyosodott, miszerint két nagyon egyforma csapat játszik egymással. Múltkor a futball mellett agresszívek is voltunk, ezt kértem ezúttal is. „Domináltunk, jól játszottunk, csak gólt nem tudtunk szerezni” – mondtam sokszor a bajnokság során. Ma egy remek játékosokból álló, hozzánk hasonlóan a támadófutballra építő, kiváló filozófiájú csapattal játszottunk. Utánpótlás-szinten egy nyílt, minden pályára lépő fejlődését szolgáló meccset játszottunk. Mi a labdaszerzés utáni átmenetekből voltunk jobbak, sok helyzetünk adódott, és ezekből ötöt értékesítettünk is. Nagyon hasonló képességű csapatok találkoztak ma: mi annyival jobban voltak, hogy jól védekeztünk, és jó volt a kapu előtti teljesítményünk. Megemelem a kalapom mindkét csapat előtt – nyíltsisakos mérkőzést játszottunk, nálunk pedig többen is bőven átlag feletti produkcióval rukkoltak ki

– értékelte a látottakat Nagy László.