Mindhárom játékosunk pályára lépett az U18-as válogatottban

Mindhárom játékosunk pályára lépett az U18-as válogatottban

Szijjártó Ármin kezdőként végigjátszotta a dánok elleni felkészülési mérkőzést, míg Horváth Hunor a 77., Kállai Zalán pedig a 84. percben állt be csereként.

Négy nap alatt kétszer is találkozik Dánia legjobbjaival az őszi Európa-bajnoki-selejtezőire készülő magyar U18-as labdarúgó-válogatott, melynek keretébe Szijjártó Ármin, Kállai Zalán és Horváth Hunor kapott meghívást az Illés Akadémia növendékei közül. A két gárda először szerdán délután  Budaörsön mérte össze tudását. Oross Márton szövetségi edző döntésének értelmében Ármin kezdő volt az északiak ellen, míg Huni és Zalán a kispadon várt bevetésre. A derbi nem éppen jól kezdődött a számunkra, ugyanis az ellenfél már a 2. percben megszerezte a vezetést. Sajnos a folytatásban is a rendkívül jó játékosokból álló, fizikálisan roppant erős skandinávok diktálták a ritmust és a második félidő elején megduplázták az előnyüket. A derbi hajrájában pedig fölényessé tették győzelmüket, ugyanis a 80., a 82., valamint 86. minutumban is bevettél a mieink kapuját, így végül 5–0-ra nyertek. A magyar csapatban Szijjártó Ármin végig a pályán volt, míg Horváth Hunor a 77., Kállai Zalán pedig a 84. percben állt be csereként. Előbbi Bakti Balázst, míg utóbbi Gruber Zsombort váltotta. Korábbi növendékünk, Simon Barnabás ezúttal a kispadon maradt.

A magyar csapat szombaton visszavághat a dánoknak a súlyos vereségért, még pedig az Újpesten 11 órakor kezdődő újabb nemzetközi mérkőzés keretében.