Remek meccs, győzelem, megerősített első hely

Remek meccs, győzelem, megerősített első hely

A hátralévő négy találkozóból egy győzelem bajnoki elsőséget jelent az Illés Akadémia U17 számára.

Illés Akadémia U17 – Szeged-Csanád Grosics Akadémia U17 2–1 (1–0)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Abért B., Németh R. (Stampfel, 81.), Erdei, Szabó B. – László, Bécsy (Csalló, 67.), Paizs (Tóth Á., 81.) – Bene (Sipos-Kiss, 59.), Pljesovszki, Krone (Liplin, 59.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Abért B. (23., 1–0), Liplin (87., 2–1)

A legutóbbi három találkozóján kilenc pontot begyűjtő Szeged érkezett az Illés Akadémia U17-hez: Kovács László csapata az élről fogadta a csanádiakat. Kiegyenlítetten indult a mérkőzés. Az első nagy védést Farkas Dávid mutatta be: egy szegedi akció során üresen hagytuk a középső zónát, a 23 méteres lövést pedig kapusunk a bal felső sarok elöl piszkálta szögletre a 11. percben. Hamar jött a válasz részünkről: László Krisztián robogott el a jobb szélen, középre adott labdája egy védőn felpörgött, Krone Nikas lekészítette Pljesovszki Gergőnek, aki azonban fölé lőtt kissé balról, 14 méterről. A 23. percben sikerült megszerezni a vezetést: Pljesovszki Gergő szögletét a rövidnél megcsúsztattuk, a középen érkező Abért Barna pedig 12 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt, 1–0. A gól után felszabadultabbak lettünk, volt olyan időszak, amikor három akciót is lövéssel – és ezt követő szöglettel zártunk. A 40. percben már a tizedik sarokrúgásunkat végeztük el: Pljesovszki Gergő a hosszú sarkot célozta meg, a kapust ez meg is lepte, ám az egyik bekk a gólvonalról a mezőnybe tisztázott.

Valamivel bátrabb lett a Szeged a szünet után, de kontrolláltuk a mérkőzést. Azonban óriási balszerencse ért bennünket a 67. percben egy jobbról a kapunk elé ívelt labda után „hulló falevél”-fejes a jobb felső sarokba esett, 1–1.  Négy perc múlva Pljesovszki szöglete után Németh Richárd fejelt kapura, de kiütötte azt a szegedi kapus. Újabb Pleso-szögletet követően Liplin Bence fordult rá 13 méterről, ám fölé ment a labda. Aztán eljött a 87. percben: Pljesovszki Gergő remekül ugratta ki a félpályáról megugró Liplin Bencét, aki higgadtan gurított a jobb sarokba, kialakítva a 2–1-es győzelmet.

A 18. forduló fővárosi rangadóján az Ikarus BSE 2–1-re legyőzte a Kelen SC-t. Mindez azt jelenti, hogy négy mérkőzéssel a bajnokság véget előtt 9 pontra nőtt az Illés Akadémia előnye a tabella élén: azaz, ha extrém gólkülönbségű eredmények nem születnek, akkor egy győzelemmel (első körben ugyanis a győzelmek száma dönt) bajnoki címet ünnepelhet majd a zöld-fehér csapat.

5-10 perc ismerkedés után tetszett a futballunk, ötletesek voltunk, forgattuk a játékot, helyzeteink, átlövéseink voltak. Jól nézett ki az első félidő. Picit visszaálltunk szünet után, ezzel felhoztuk az ellenfelet. Ebben a periódusban játékban fölénk nőttek, be is találtak. 1–1 után cserékkel frissítettünk, ez jól jött a végén, az újabb gól pedig egy remek csapat ellen győzelmet jelentett. Izgalmas volt, de behúztuk

– mondta Kovács László.