Egy gól itt és egy gól ott

Egy gól itt és egy gól ott

A dobogó második fokára hajtó debreceniekkel ikszelt Horváth András együttese.

Illés Akadémia U19 – DVSC-DLA U19 1–1 (1–0)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Kopácsi B., Stefanich, Losontin, Garai – Szvoboda (Söptei, 46.), Markó (Hende, 46.), Csörnyei – Bonchis, Abért O. (Skravanek, 62.), Udvardi (Menzselejev, 71.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Abért O. (21., 1–0)

Három korosztály – egyben négy keret – is képviseltette magát Horváth András együttesében, hiszen ma fontos megyei I. osztályú mérkőzés is várt az Illés Akadémia U19-re. Az egészen kiváló formában lévő Debrecen érkezett Szombathelyre.

Az első negyedóra végén Udvardi Ádám kapott labdát: hiába állt vele szemben két védő is, be tudta vinni azt a 16-oson belülre, majd az ötös bal sarkáról lőtt, ám a labda kevéssel a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret. A 21. percben sikerült megszerezni a vezetést: egy jobb oldali akció során pontosan jött középre a labda Bonchis Olivértől, amit 4 méterről Abért Olivér belsőzött a kapuba, 1–0.

A második félidő elején beszorultunk a kapunk elé. Az 55. percben többször is ideiglenesen tudtunk csak felszabadítani, aztán egy 18 méteres lapos lövés utat talált a jobb alsóba, 1–1. Az ismét nyílttá vált mérkőzésen többet támadott a DVSC, ám kontrákból mi is veszélyesek voltunk. Újabb találat nem esett, 1–1-gyel zárult a meccs.

Az U16-os korosztályunkból Markó Martin először volt kezdő az U19-es bajnokságban, míg első meccsét játszotta a legidősebb UP-küzdelemsorozatban Hende Dániel és Söptei Bálint is.

Négy öltözőből hoztuk össze a mai keretet. Némileg defenzívebbek voltunk a megszokottnál, de ez működött ma, jól védekeztünk, ráadásul, amikor kellett, kiegészítették egymást a srácok és a támadásokra is volt erőnk. Egy rossz szavam nem lehet, mindenki hozzáállásával elégedett lehettem. Fizikálisan erős csapattal szemben jó eredményt értünk el

– értékelte a mérkőzést Horváth András.