Alaposan megszolgált siker

Alaposan megszolgált siker

Végig rendkívül motiváltan és jól futballozott Szűcs János csapata.

Illés Akadémia U15 – Szeged-Csanád Grosics Akadémia U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15:
Kostyák Zs. – Angler J. (Mórocz, 74.), Hányi D., Pintér, Csonka (Hideg, 77.) – Sánta (Börczi, 77.), Mihály, Nyári – Horváth Á. (Kiss-Szécsényi, 77.), Bosnyák Botond, Ládonyi (Németh L., 65.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Bosnyák Botond (8., 1–0; 56., 11-esből, 2–0)
Kiállítva: Nyári (81.)

Szűcs János és Biegner Dániel együttese hazai környezetben folytatta a bajnokságot: az a Szeged látogatott Szombathelyre, akiknek az otthonából ősszel egy pontot hoztunk el.

A 8. percben megszereztük a vezetést: egy szépen felépített akció végén Bosnyák Botond balról, 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1–0. Két perc múlva nagy szegedi helyzetnél jött ki remekül a kapujából Kostyák Zsombor és az ismétlésnél is résen volt, szögletre ütve a 20 méteres lövést. Horváth Ármin lövése nem sokkal ment mellé-fölé az első félidő felénél. Egy perc múlva ugyanő került helyzetbe, ekkor a rövid felsőt választotta, de óriási védett a szegedi kapus. Ebben a periódusban mi támadtunk jóval többet. A 33. percben egy szöglet után ismét a szegedi hálóőr nyerte meg a Horváth Ármin lövésénél szembeni párharcot. A vendégeket sem kellett félteni a támadásépítések kapcsán, így változatos, jó iramú volt a találkozó. Egyértelműen a mi újabb gólunk lógott a levegőben, veszélyesebbek voltunk.

A szünetet követően sem változott a játék képe. A zöld-fehérek célja nem más volt, mint az újabb gól megszerzése. Az 56. percben egy szép akció végén Horváth Ármin balról befelé húzott, 17 méteres lövésébe kézzel ért bele a szegedi bekk, 11-es! A büntetőt Bosnyák Botond magabiztosan a bal felső sarokba emelte, 2–0! Pintér Károly olvasta remekül a játékot egy óra elteltével, az átmenet végén a csereként beálló Németh Levente alakított ki magának helyzetet, de a végén a lapos lövését kivédte a vendégkapus.

Már nagyon megérdemelték a srácok és a stáb is a győzelmet. Hetek óta sokat tettünk bele, de egy pici dolgon mindig elcsúsztunk. Amire ma készültünk, amit mára terveztünk, az egy az egyben megvalósult. Magasan védekeztünk, megakadályoztuk a szegediek játéképítését. Jók voltak az átmeneteink. Az első félidőben több gólt szerezhettünk volna, lezárhattuk volna a meccset. Még az korábbiaknál is koncentráltabbak voltunk a szünet után, még inkább rájuk erőltettük az akaratunkat, semmiféle helyzetet nem engedélyeztünk nekik. A hetek óta meglévő védekezésben való felállásunk összeértett. 2–0 után is rúghattunk volna gólokat, de összességében teljesen megérdemelten nyertünk. Kifejezetten tetszett a mentális rész, hiszen a múlt heti duplán hosszabbításos vereségre jól reagáltunk, végig megvolt bennünk a szenvedély a sikerhez

– értékelt Szűcs János vezetőedző.