Remek játékkal szereztek ezüstérmet az U12-es kislányok

Remek játékkal szereztek ezüstérmet az U12-es kislányok

Magas színvonalú, jól szervezett tornán vettek részt U12-es kislányaink a Zala vármegyei Nován. Sőt, nem csak részt vettek, lelkes, remek teljesítményt nyújtottak és megszerezték a hétcsapatos kupa ezüstérmét.

A Luki András, Tóth Alexandra és Szandi Gábor alkotta edzői stáb által irányított kislányok az első mérkőzésükön a házigazdákkal találkoztak és Derényi Alíz góljával 1–0-ra nyertek. A folytatásban a pécsiek következtek, ezúttal 4–0-ra nyertünk, a harmadik találkozó, az újpestiek elleni meccs után pedig már 9 pont és 10–0-s gólkülönbség állt az Illés Akadémia-Viktória neve mellett.

Sajnos, ezen a találkozón „vezéráldozatot” hoztunk, az addig remekül játszó Derényi Alíz megsérült. A főként a védelem bástyájaként kiemelkedőt nyújtó, de a támadásokba is belépő, gólokat szerző játékosunk nagyon hiányzott a későbbi győztes ETO elleni mérkőzésről. A győriek kétgólos előnyre tettek szert és szépítettünk ugyan, de végül nyugati vetélytársunk nyert 4–2-re.

Az ötödik találkozó, a Zalaegerszegi TE elleni 6–2-es győzelem már azt jelentette, a fantasztikus (és ami az utánpótlás futballban szinte mindennél fontosabb: kulturált, sportszerű) szurkolótábor által is támogatott preakadémiai csapatunk biztosan érmet szerez – az utolsó összecsapáson, a Fehérvár FC ellen (2–1) azután sikerült a „legalább bronzot” kifényesíteni, ezüstre váltani.

Csapatunk, a tornát százszázalékos teljesítménnyel záró győriek mögött a második helyen végzett. A lányok – akik az ezüstérmet megsérült társuknak, Derényi Alíznak ajánlották – megmutatták, hogy jó színvonalú képzés folyik, edzőink jó munkát végeznek a kiskorosztályokban és erre majd az akadémista csapataink is építkezhetnek. A csapat nagyszerű teljesítménye mellett egyéni sikerről is beszámolhatunk, a természetesen saját labdarúgójára nem szavazó Luki András kivételével valamennyi edző Imre Blankát, azaz Pötyit ítélte a torna legjobb játékosának, míg a minden csapatban egy játékost megillető „szimpátia díjat” nálunk Csejtei Kornélia kapta meg.