Hetedik helyen a diákolimpia III. korcsoportjában

Hetedik helyen a diákolimpia III. korcsoportjában

Hat Illés Akadémia-játékos szerepelt a Zrínyiseknél.

Vas vármegyét a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola képviselte a Kaposváron megrendezett labdarúgó-diákolimpia III. korcsoportja számára. A Vadász Gábor által felkészített csapatban hat Illés Akadémia-játékos kapott helyet: Szabó Botond (U13), Székely Máté (U13), Magadics Milán (U13), Molnár Bálint (U12), Lajos Patrik (U12) és Majlinger Máté (U12).

Az első nap parádésan sikerült a mieink számára. A székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskolát 3–0-ra, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolát 8–0-ra, a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskoláját 3–0-ra, a szegedi Dózsa György Általános Iskola csapatát pedig 6–1-re verték a vasiak, így a csoport élén végeztek 100%-os teljesítménnyel és 20–1-es gólkülönbséggel.

A második nap sajnos nem sikerült ennyire jól. A reggeli első helyosztón a későbbi győztes Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája ellen egygólos vereséget szenvedtünk (1–2). A srácok így az 5-8. helyért folytathatták a küzdelmeket. A veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola csapatától 2–1-re kikaptak, így újfent a pécsiekkel játszhattak. Ellenük ezúttal 2–1-re sikerült győzni, így a Zrínyi a 7. helyen zárt. A színvonalas mezőnyben kiváló teljesítményt nyújtott a csapat minden tagja, akadémistáink pedig büszkén képviselték egyesületünket.

A torna legjobb játékosának Szabó Botond választották!