Remek játékkal, szép gólokkal nyert a leány U19

Remek játékkal, szép gólokkal nyert a leány U19

Tebeli György együttese 9–1-es győzelmet aratott az ETO FC Győr ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – ETO FC Győr U19 9–1 (4–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. (Spilenberg M., 60.)  – Pintér T. (Novák L., 58.), Kováts A. (Németh N., 66.), Kránicz V. – Németh A., Gravencz G. (Pálfy B., 58.), Szabó L., Szabó F. (Nagy D., 58.) – Csejtei E., Hécz Zs. (Varró V., 46.) – Kaszap K. (Vesztergom B., 66.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Németh A. (7., 1–0; 89., 9–1), Hécz Zs. (31., 2–0; 41., 4–1), Szabó F. (40., 3–1), Varró V. (59., 5–1; 71., 6–1), Novák L. (78., 7–1), Vesztergom B. (80., 8–1)

Zöld-fehér nyugati összecsapás várt november első hétvégéjén U19-es leányainkra, vasárnap délelőtt az ETO FC Győr együttese érkezett Szombathelyre. A két csapat Rába-parti találkozóján 1–1-es eredmény született. A múlt heti, Diósgyőr elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is támadó szellemben, agilisan kezdtük a mérkőzést, sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, a 7. percben pedig Németh Adél révén a vezetést is sikerült megszereznünk. Jó ritmusban, felszabadult játékot láthattak a kilátogatók Tebeli György lányaitól, szinte minden támadásunkban benne volt a veszély, Hécz Zsuzsanna fejében viszont nem maradt benne az újabb találat, az ő bólintásával növeltük kétgólosra előnyünket a 31. percben. Kisvártatva egy büntetőből ugyan szépíteni tudott ellenfelünk, ezt viszont gyorsan lereagáltuk és Szabó Fanni, majd Hécz Zsuzsanna is beköszönt, így 4–1-ről következhetett a második felvonás.

A fordulás után a csereként beállt Varró Vera kezdte meg a gólgyártást, majd, ha már elkezdte, folytatta is azt, a 71. percben 6–1 volt az állás. Továbbra is lendületesen, élvezettel futballoztunk, a friss erők remekül szálltak be a mérkőzésbe, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Novák Luca és Vesztergom Bettina is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel pedig már 8–1-re vezettünk. A hajrában aztán Németh Adél gondoskodott arról, hogy meglegyen a keretes szerkezet: a 89. percben egy kipattanó után ő állította be a 9–1-es végeredményt. A mieink számára a két hazai mérkőzés után ezúttal egy alföldi túra következik, a csapat ugyanis Szegedre látogat a következő játéknapon.

Gratulálok a lányoknak, az elmúlt héthez hasonlóan ezúttal is nagyon jó felfogásban fociztunk, élesek, gyorsak voltunk. Amit kértem a csapattól, illetve, amiket edzésen gyakoroltunk, azokat megcsinálták a lányok, jók voltak a letámadásaink, labdakihozatalaink, illetve, a forgatások is. Plusz pozitívum, hogy tengelyben is egyre bátrabban voltunk. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, és még egyszer gratulálok mindenkinek, ez igazi csapatmunka volt

– értékelt a mérkőzést követően Tebeli György.