Közvetlen vetélytárs ellen aratott fontos győzelmet leány U14-es csapatunk

Közvetlen vetélytárs ellen aratott fontos győzelmet leány U14-es csapatunk

Az U14-es regionális bajnokság észak-nyugati csoportjában viaskodó lányok a mérkőzés előtt a tabellán egyetlen ponttal mögöttük álló Kelen SC-t győzték le, idegenben, Budapesten.

Kelen SC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Illés Aka.-Viktória U14:
Anderle M. – Első H., Giczi L., Borsits M., Imre B., Szélessy H., Bihari P., Bihari Cs., Harmath R. Cserék: Szigeti A., Kovács L. Edző: Luki András.
Gólszerző: Bihari Cs. (55., 0–1)

Bár a Kelen SC a bajnokság középmezőnyébe tartozik, egyáltalán nem számíthatott könnyű mérkőzésre pre-akadémiai csapatunk. A találkozó küzdelmes is lett, sokáig, több mint két harmadon keresztül nem született gól – igaz, a találkozónak ebben a szakaszában is többet birtokoltuk a labdát, sikerült mezőnyfölényt kihasználni. A siker zálogaként említhető, hogy a csapat ezúttal is jól alkalmazta a Luki András-Tóth Alexandra edzőpáros által kitalált, a középpályán kialakított létszámfölényre épülő játékot, mint ahogy az is, hogy a lányok nagy kedvvel, örömmel futballoztak. Természetesen fontos része a győzelemnek, hogy az 55. percben a jobb oldalról kapura törő Bihari Csenge szép egyéni játék után remek gólt lőtt.

Elégedett lehetek a mérkőzés után, mert jó játékkal, fontos győzelmet arattunk egy sportszerű, játszani akaró ellenféllel szemben. Elsősorban az tetszett, hogy a támadások építése során nem voltunk türelmetlenek, és szépen kijátszottuk azokat a helyzetekig – más kérdés, hogy a kapu előtt a legtöbb esetben még rossz döntéseket hoztunk, kimaradtak a lehetőségek. Gratulálok a lányoknak, külön a csapatunkban első mérkőzését játszó Borsits Martinának és bízom benne, hogy utolsó őszi mérkőzésünkön, a Tatabányai SC ellen szépen tudjuk zárni a szezont

– értékelt Luki András.