Remek játék, magabiztos győzelem

Remek játék, magabiztos győzelem

Akadémiánk U19-es csapata teljesen megérdemelten győzött 4–1-re a Budapest Honvéd-MFA gárdája ellen.

Illés Akadémia U19 – Budapest Honvéd-MFA U19 4–1 (1–0)
Illés Akadémia U19:
Kovács M. – Mozsár, Frák, Kovács B., Stifter – Horváth A. (Bonchis, 69.),  Zsédely (Ötvös, 74.), Kozári (Kovács P., 69.) – Szvoboda, Katona, Pruska (Udvardi, 65.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők:
Sebe (42., öngól, 1–0), Zsédely (53., 2–0; 61., 3–0), Bonchis (92., 4–1)

A 3. fordulóból elhalasztott hazai mérkőzését pótolta be a Honvéd ellen Horváth András legénysége. A derbi első helyzetére nem kellett sokat várni, ugyanis a 6. percben Kovács Martinnak kellett nagyot védenie ahhoz, hogy ne szerezzenek vezetést a vendégek. Ezt követően aztán átvették a kezdeményezést a mieink: előbb Katona István veszélyeztett egy fejessel, majd Szvoboda Dániel és Kozári Norbert keverte meg a jobb szélen a kispestiek védelmét, de a beadásokról lemaradtak a többiek. A 35. minutumban aztán egy labdaszerzés után Zsédely Bence került ziccerbe, de lövését szögletre hárította a fővárosiak hálóőre. A 41. percben azonban már a hálójába került a laszti: Kozári Norbert remek labdájával Szvoboda Dániel lépett ki a védők közül és életerős centerezése Sebe Botondról pattant saját kapujába. Nem sokkal később Zsédely Bence forintos passzából Katona Pisti duplázhatta volna meg az előnyünket, de a vendégek cerberusa lábbal védett, így a szünetben „csak” 1–0 volt a javunkra.

A második félidő a változatosság kedvéért egy újabb Katona-ziccerrel kezdődött: egy ajándékba kapott labdával iramodott meg támadónk, de a kapus szögletre mentett. Az 53. percben viszont már Schrankó Levente sem tudott segíteni övéinek, ugyanis Szvoboda Dani passzából Zsédely Bence lőtt irgalmatlanul nagy gólt. A 61. percben pedig Zsédely Bence duplázott: Horváth Arnold átadása után jó 30-35 méterről emelt a kétségbeesetten hátráló Honvéd-kapus fölött a hálóba, ezzel a remek találattal 3–0-ra alakítva az állást. A 77. percben ismét Katona Pisti villant, de a kapus ezúttal is védeni tudott. Nem sokkal később viszont egy védelmi megingásunkat kihasználva szépítettek a vendégek. A slusszpoén azonban így is a miénk lett, mivel a hosszabbítás pillanataiban Bonchis Olivér állította be a 4–1-es végeredményt.

Sok hasonló mérkőzésünk volt már. Most azonban eredményesek tudtunk lenni azokból a labdaszerzésekből, amelyekben amúgy jók vagyunk. A jó teljesítményhez ma megfelelő lelkesedés és akaraterő is párosult. Szerintem nem volt egyetlen gyengébb pontja sem a csapatunknak, amiben többen átlag feletti játékkal rukkoltak ki. Mindenki hozzá tudott tenni ehhez a sikerhez. Gratulálok a srácoknak

– fogalmazott a mérkőzés után Horváth András vezetőedző.