Egy félidőnyi előnyt adtunk a Grundballnak

Egy félidőnyi előnyt adtunk a Grundballnak

U14-es lánycsapatunk az 5–1-es vereség ellenére a második felvonásban jól futballozott és egyenrangú partnere volt ellenfelének.

Grundball PFC – Illés Akadémia-Viktória U14 5–1 (4–1)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Derényi A., Imre B., Licskai L. (Kovács Li., 55.), Bihari P. (Anderle M., 36.), Bihari Cs. (Imre A., 36.), Harmath R. (Alasz H., 36.), Végh L., Szélessy H. (Kovács La., 55.) Edző: Luki András.
Gólszerző: Bihari P. (31., 3–1)

Utolsó előtti fordulójához érkezett a Vas megyei U14-es fiúbajnokság, leányaink pedig a dobogóért harcoló Grundballal mérkőztek a 21. játéknapon. A találkozó alaphangját sajnos egy korai, 4. percben szerzett hazai gól adta meg, nem sokkal később pedig meg is tudták duplázni előnyüket a fiúk (2–0). Az első játékrész hajrájához közeledve aztán felgyorsultak az események, három perc leforgása alatt három gól is esett: egy újabb Grundball-találatra Bihari Patrícia válaszolt gyorsan a 31. percben, majd Gerencsér Zalán mesterhármasával alakult ki a 4–1-es félidei eredmény. A szünetben igyekeztünk átbeszélni a dolgokat, Luki András azt kérte a lányoktól, hogy ne az eredményt nézzék, hanem a saját játékukkal foglalkozzanak, ennek pedig meg is lett az eredmény: sokkal kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, több helyzetet tudtunk kidolgozni és megvolt az esélyünk, hogy faragjunk a hátrányunkból. Mi sajnos nem tudtuk gólra váltani ezeket a lehetőségeket, vendéglátóink azonban még egy alkalommal beköszöntek, így 5–1-es eredménnyel ért véget az összecsapás.

Az első 25-30 percben nem sikerült felvenni az ellenféllel a ritmust. Két távoli lövésből és két egyéni akcióból megszerzett találattal a fiúk gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést és a három pont sorsát. Az első félidőben kapkodva, pontatlanul játszottunk, a szünetben próbáltuk rendezni a sorokat. A második játékrészben már több lehetőségünk volt támadásban, és ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, szorosabb is lehetett volna az eredmény. Mindkét csapatnak nagy elismerés, hogy ilyen ítéletidőben is játszani akarták a focit

– értékelt a mérkőzés után Luki András.