Remek játék, magabiztos győzelem

Remek játék, magabiztos győzelem

Valamennyi negyedben bevette a vendég ZTE kapuját U12-es csapatunk, így a derbi vége 4–1 lett a mieink javára.

Illés Akadémia U12 – ZTE FC U12 4–1 (1–0, 1–0, 1–0, 1–1)
Illés Aka. U12.:
Dudás – Majlinger, Molnár B., Novák, Lajos – Németh L. – Bangó, Tóth N., Lengyel. Cserék: Kovács V. – Németh N., Poszavecz, Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Lajos (9., 1–1; 79., 4–0), Lengyel (33., 2–0), Németh N. (43., 3–0)
Kiállítva: Németh N. (53.)

Már a mérkőzés első pillanataitól kezdve támadólag léptek fel Tóth Zsolt tanítványai, akik így nagyon gyorsan komoly labdabirtoklási fölényt harcoltak ki. Ez pedig már az 5. percben egy komoly ziccert eredményezett, ám Lengyel Ágoston helyzetéből még nem jött össze a vezetés megszerzése. Nem sokkal később viszont már előnybe kerültek a mieink: Lajos Patrik bombázott elemi erővel egy szabadrúgást a vendégek kapujába. A folytatásban is egyértelműen akadémistáink domináltak, de a következő gólunkra egészen a 33. percig kellett várni. Ekkor Lengyel Ágoston tekert egy szabadrúgást a hálóba. Ezzel pedig már 2–0 volt ide, ami a szünetig meg is maradt.

A harmadik etap elején nagyon gyorsan jött a következő Illés-gól: Baranyi Borisz lövését éppen Németh Noel elé ütötte a zalai hálóőr, csereként beálló játékosunk pedig nem hibázott, 3–0-ra módosította az állást. Az 53. percben viszont a játékvezető talán túlságosan is szigorúan piros lappal büntette a szabálytalankodó Németh Noelt, így emberhátrányban folytatták a mieink. Ez azonban nem látszódott meg a játékunkon és a 79. percen Lajos Patrik megszerzete saját maga második, míg csapata negyedik találatát. A 4–1-es végeredményt a hosszabbítás pillanataiban a zalai Janiga Domonkos állította be.

Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mivel remekül futballoztunk. Kreatívok voltunk, látványos támadásokat vezettünk a széleken és tengelyben is. Egyénileg és csapatként is. Külön öröm, hogy emberhátrányban sem kellett változtatnunk a játékunkon. Gyönyörű akcióink voltak és még növelni is tudtuk az előnyünket. A kapott gólt egy picit sajnálom, de így is jár a dicséret a srácoknak a minőségi teljesítményért. Egy nagyon szervezett ellenfelet győztünk le úgy, hogy a játék képe alapján teljesen megérdemelt a magabiztos sikerünk

– fogalmazott a találkozót követően Tóth Zsolt vezetőedző.