Kilenc perc alatt négy gól

Kilenc perc alatt négy gól

Az U19-es csapatunk a győzelemmel ismét fellépett a dobogóra.

Illés Akadémia U19 – Diósgyőri VTK U19 4–2 (4–1)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Mayer, Halász, Frák, Kovács B. – Szvoboda (Bonyhárd, 70.), Kovács P., Mohos – Ötvös (Udvardi, 70.), Tama (Pruska, 79.), Horváth J. (Mozsár, 88.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Mohos (34., 1–1; 38., 2–1), Tama (41., 3–1; 43., 4–1)
Kiállítva: Mohos (86.)

Elmaradt mérkőzést pótoltak a novemberi hidegben: az Illés Akadémia ellenfele a Diósgyőri VTK volt. Már a 2. percben veszélyeztettünk, amikor Tama Gergő lekészítését Mohos Barnabás centikkel rúgta a hosszú sarok mellé. A 9. percben egy bedobás után előnyhöz jutott a DVTK: kinyílt a középső védelmünk, a 15 méteres lövést pedig nem háríthatta Molnár-Végh Marcell, 0–1. Horváth József kísérleteivel próbáltunk veszélyeztetni, ám vagy védett a kapus, vagy célt tévesztett a szélsőnk. Az egyenlítéshez a legközelebb a félidő felénél jártunk: Tama Gergő lövése a jobb oldali kapufa tövéről vágódott mellé. Két perc múlva megint Horváth Joci került helyzetbe – ezúttal szögletre hárított a miskolci kapus. A 33. percben Frák Marcell tette ki balra a labdát, amivel egy tankönyvbe illő Horváth József–Mohos Barnabás-összjáték után beléptünk a 16-oson belülre, ott pedig utóbbi játékosunkat buktatták, 11-es. A sértett állt a labda mögé, a diósgyőri kapus kiütötte a labdát, ám éppen Mohos Barnabás elé, aki másodjára nem hibázott, 1–1! Nagyon megérdemeltük, sokat tettünk ezért a gólért! Az egyenlítés után pedig mentünk-hajtottunk a vezetést jelentő találatért, Horváth József lövésénél a védők szögletre blokkoltak. Mohos Barnabás kicsiben játszotta meg a sarokrúgásnál Horváthot, aki visszaadta neki, ő pedig 13 méterről ballal a rövid alsóba lőtt, 2–1! A 41. percben a tengelyben Ötvös Gábriel passzolt kitűnő ütemben Tama Gergőhöz, aki 12 méterről pontosan belsőzött a jobb sarokba, 3–1. Sőt, két perc múlva a remekül kilépő Ötvös Gábriel saját magát indította, keresztpasszát pedig az őt kísérő Tama Gergő a háló középébe emelte, 4–1!

Előbb a Horváth–Mohos-páros duplázott, majd az Ötvös–Tama-kettős, így megnyugtató előnnyel mehettünk szünetre!

Bátran kezdte a második játékrészt a Diósgyőr, Molnár-Végh Marcellnek volt is közbeavatkoznivalója. Aztán Horváth József 13 méteres lövésénél védett nagyot a DVTK kapusa, ahogy egy szöglet után Ötvös Gábriel ziccerénél is. Tíz perccel a vége előtt közelebb került a Diósgyőr, ám a győzelmünk nem forgott veszélyben. A 86. percben megfogyatkoztunk: Mohos Barnabás ellen követtek el durva szabálytalanságot, ezt ő nem hagyta annyiban – a játékvezető pedig kiállította. Három ponttalan találkozó után ismét győzött az Illés Akadémia U19, így csapatunk felkapaszkodott a dobogóra.

Úgy gondolom, hogy ez a csapat a július 11-i szezonkezdet óta alázattal és fegyelemmel rengeteget dolgozott. Megérdemeltük ezt a győzelmet. Egy elmaradt mérkőzést pótoltunk be: a saját magunk elé kitűzött cél elérése érdekében nagy szükségünk volt erre a három pontra. A legutóbbi három fordulót is jóra értékelem, nüanszokon múlott az előző három hét során a pontszerzésünk. Az első félidőben nagyon sokat tettünk azért, hogy így hozzuk le ezt a találkozót: aki pedig focizott az tudja, hogy a második játékrész pedig ilyenre sikerül háromgólos előny tudatában. A 16 ponttal elértük a minimális célunkat, nagyon gratulálok a fiúknak

– mondta Horváth András a mérkőzést követően.