Remek győzelem a zöld-fehér derbin!

Remek győzelem a zöld-fehér derbin!

Teljesen megérdemelten tartotta itthon a három pontot az Illés Akadémia U15.

Illés Akadémia U15 – Ferencváros U15 2–0 (2–0)
Illés Aka. U15:
Őri K. – Tasnádi (Szilvási, 76.), Krone, Szücs, Molnár L. – Söptei, Meskó (Hende, 52.), Sági (Klement, 52.) – Virág (Kiss B., 67.), Sipos-Kiss, Tóth E. (Liplin, 41.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Sipos-Kiss (30., 1–0; 33., 2–0)

Eddig csak az eddig 100%-os DVSC-től kapott ki a Ferencváros, azaz remek ellenfél érkezett Szombathelyre. Tíz perc telt el az első veszélyes helyzetig, ekkor Meskó Márk 17 méteres szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. A Fradi előtt egy ziccer adódott: egy jól felépített támadás végén egyedül lépett ki a támadó, ám Őri Krisztofer remek ütemben mozdult ki kapujából és hárítani tudott. Egy bedobás utáni variációra Molnár Levente érkezett remekül, fejesét azonban a vendégek belső védője szögletre blokkolta. Fél óra elteltével a budapestiek 16-osán belül szereztünk labdát, Sipos-Kiss Dániel pedig higgadtan gurított az ötös bal sarkáról a kapu közepébe, 1–0. Nem sokkal a gól után Őri Krisztofernek kellett védenie: egy 16 méteres löketet csípett el a jobb sarok elől. Aztán a 33. percben szabadrúgáshoz jutottunk a jobb oldalon: az elalvó Fradi-védők közé érkező Sipos-Kiss Dániel közelről lőtt a hálóba, 2–0!

A fordulást követően is folytatódott az Őri-show: újabb 100%-os tűnő vendéglehetőséget védett ki, majd a 4 perc múlva egy 15 méteres lövésre „ért le” és ütött oldalra. A ferencvárosi nyomás aztán alábbhagyott, igyekeztünk megbecsülni a labdát, és támadásokat építeni.

A mieink remekül védekeztek – ehhez még hozzájött egy extra kapusteljesítmény – elől pedig eredményesek voltunk. Összességében a mieink teljesen megérdemelten győztek, és ezzel – igaz, egy mérkőzéssel többet játszva – meg is előzték a IX. kerületi együttest.

Az első félidőben abszolút kontrolláltuk a mérkőzést, tényleg csak azt lehetett várni, hogy mikor találunk be. Ez félóra elteltével sikerült is, és hál’ Isten hamar rárúgtuk a másodikat is. Egyrészt megnyugtató a 2–0-s előny, másrészt veszélyes is. Ennek megfelelően nyíltan játszott a Ferencváros a fordulást követően, ám az ellentámadásainkban benne volt mindig a gólszerzés lehetősége. A találkozó vége kicsit kapkodóssá vált – talán ez életkori sajátosság is. Abszolút büszke vagyok a srácokra! Nagyon jól dolgoztak az elmúlt hetekben, ami eredményekben nem igazán mutatkozott meg – de ma igen, ezért pedig dicséret illeti őket

– nyilatkozott Németh Richárd vezetőedző.