A védekezésünkkel ezúttal nem voltak komoly gondok

A védekezésünkkel ezúttal nem voltak komoly gondok

A házigazda Honvéd mindkét félidő végjátékában talált egy-egy gólt, így végül 2–0-ra győzte le akadémiánk U14-es csapatát.

Budapest Honvéd-MFA U14 – Illés Akadémia U14 2–0 (1–0)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Bogdán (Tasnádi Zs., 75.), Szakály (Tóth D., 75.), Hányi D., Angler J. (Axnix, 53.) – Hideg (Laczó, 75.), Mihály (Bosnyák Botond, 53.), Kiss-Szécsényi (Grádvohl, 41.) – Börczi (Bosnyák Bence, 62.), Sánta, Papp M. Vezetőedző: Nagy László.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott. A fizikálisan rendkívül erős fővárosiak ugyan megpróbáltak mezőnyfölényt kiharcolni, de Nagy László tanítványai határozott védekezéssel megakadályozták ezt. Így pedig még helyzetekig sem igazán jutottak a küzdő felek. Aztán a 39. percben teljesen váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak, akik egy ártalmatlan szituációt követően egy kipattanó labdát váltottak gólra, ennek köszönhetően pedig a félidőben 1–0-ra mentek.

Térfélcsere után szinte semmit sem változott a játék koreográfiája. A vendéglátók próbálkoztak, a mieink pedig határozottan védekeztek. Az utolsó negyedórára viszont Nagy László feljebb küldte csapatát a pontszerzés reményében. Ennek hála pedig dominálni tudtunk, helyzeteket alakítottunk ki. Az egyenlítés azonban nem jött össze. Az utolsó pillanatokban aztán a Honvéd góllal zárt egy kontrát, így 2–0 lett a mérkőzés vége.

A múltheti súlyos vereség után az volt a célunk, hogy minél zártabban, szűkebben védekezzünk. Mondom ezt annak ellenére, hogy én nem az eredményt szoktam a fókuszba helyezni. Ez be is jött, mert a Honvéd nem igazán talált rajtunk fogást. Sajnos egy ártalmatlan szituációban hátrányba kerültünk. Félidőben hasonló folytatást kértem a srácoktól. A mérkőzés hajrájában aztán feljebb merészkedtünk és ekkor már voltak kisebb-nagyobb lehetőségeink is. Úgy gondolom, hogy ma két hasonló képességű csapat találkozott. A Honvéd fizikálisan azonban jóval erősebb volt és szerzett két gólt. A gyerekek így is teljesítették azt, amit kértünk tőlük. Majd ez idővel az eredményességgel is párosul. Én továbbra is úgy gondolom, hogy jó csapatom van. A srácok fogékonyak, jó futballisták

– nyilatkozta a találkozót követően Nagy László vezetőedző.