Remek csapatot győzött le az Illés Akadémia U19

Remek csapatot győzött le az Illés Akadémia U19

Horváth András csapata hazai pályán múlt felül a Szegedet.

Illés Akadémia U19 – Szeged-Csanád Grosics Akadémia U19 2–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Frák, Halász, Kovács B., Stifter – Szvoboda, Kovács P. (Mozsár, 79.), Mohos (Kozári, 73.) – Mayer (Ötvös, 79.), Zsédely (Tama, 73.), Pruska (Udvardi, 58.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Pruska (9., 1–0), Mohos (70., 2–0)

Ellentétes előjelekkel várta az U19-es bajnokság Kiemelt-csoportjának 3. fordulóját a két csapat: Horváth András együttese veretlenül és 4 ponttal, míg a csongrád-csanádiak nyeretlenül és egy ponttal. Az időjárás szomorú arcát mutatta ma, szemerkélő esőben ugrottak egymásnak a felek.

A 9. percben megszereztük a vezetést: a hosszan épített támadásunk végén a 16-os bal oldali sarkánál helyezkedő Pruska Dánielhez került a labda, aki az átvétellel becsapta a védőjét és ballal a bal alsó sarokba helyezett, 1–0. Nagy egyenlítési lehetőség adódott a szegediek előtt tíz perc múlva, ám a ziccernél Kovács Martin a jobb oldali kapufára tolta a labdát, az pedig onnan szögletre pattant. A szegedi fölény újabb helyzetekben mutatkozott meg: Kovács Martin megint egy ziccernél hárított – ezúttal lábbal – ám a kipattanó a vendégek kiváló játékmestere elé került, aki egy csellel több védőt is becsapott, ám a bal sarokba tartó lövését a kapuba visszazáró Kovács Péter kispárgázta. Megráztuk magunkat mi is: Mohos Barnabás játszotta meg Szvoboda Dánielt, akinek keresztlabdáját Pruska fejelte vissza, ám az érkező Zsédely Bence elől szögletre mentettek a vendégek.

Szűk egy óra elteltével Mohos Barnabás éles szögből leadott szabadrúgására robbantunk rá, de nem tudtunk belecsúsztatni, így védett a szegedi hálóőr. A 70. percben gyönyörű góllal növeltük előnyünket. Kovács Péter szerzett labdát a középpályán, meglódult vele, majd a centerpozícióban lévő Zsédelyhez passzolt, aki finoman készítette le Mohos Barnabásnak, ő pedig 16 méterről okosan a kapu jobb felébe lőtt, 2–0. Nem sokkal később Kozári Norbert középreadását Szvoboda tette kapura, ám a kapus kiszedte a jobb alsó elől.

Kiváló ellenféllel szemben diadalmaskodott az Illés Akadémia U19: a mieink három forduló alatt 7 pontot gyűjtöttek, és mindössze egy gólt kaptak – azt is büntetőből.

Nehéz meccset játszottunk. Mi más felfogásban futballoztunk, mint a Szeged: a statisztika mutathatja azt, hogy valamivel náluk volt többet a labda, ám egyértelműen voltunk a hatékonyabbak. A labdaszerzéseink után veszélyt tudtunk teremteni, de a támadóharmadban még mindig érzek egyfajta bizonytalanságot, itt még jobban kérem a csatárainkat, hogy gólra törően futballozzanak! Ma több jó teljesítményt láttam, a cserék pedig jól szálltak be. Felnőttesebb felfogásunk hozta meg ma a három pontot! Különösen tetszett a fiúk hozzáállása, le a kalappal a teljesítményük előtt

– értékelt Horváth András vezetőedző.