Az Illés Akadémia U14 Győrből hozta el a három pontot

Az Illés Akadémia U14 Győrből hozta el a három pontot

Magabiztos siker a Rába-parton!

ETO FC Győr U14 – Illés Akadémia U14 1–3 (0–2)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Angler (Tasnádi, 64.), Szakály, Bogdán, Nyári – Hideg (Kiss-Szécsényi, 41.), Bosnyák Botond (Grádvohl, 41.), Horváth Á. – Börczi (Laczó, 64.), Sánta (Moldován, 64.), Papp M. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Börczi (26., 0–1), Bosnyák Botond (39., 0–2), Papp M. (44., 11-esből, 0–3)

Egy-egy ponttal várta a harmadik fordulót mindkét együttes: a mi a Várdával ikszeltünk és a Fraditól kaptunk ki, a győriek pedig a szabolcsiakkal szemben maradtak alul és a Honvéddal játszottak döntetlent.

Változatosan indult a találkozó: az első tíz perc inkább a miénk volt, a második pedig a győrieké. Betalálni aztán nekünk sikerült: egy mintaszerű kontra végén Horváth Ármin beadását a hosszú oldalon érkező Börczi Benjámin lőtte a hálóba, 0–1. Hasonlóan eredményes akcióval zártuk le az első félidőt: egy jobb oldali beadásra Bosnyák Botond – a mezőny legalacsonyabbjainak egyike – érkezett, és szép mozdulattal fejelt az ellentétes sarokba, így kétgólos fórral mehettünk rövid pihenőre.

A szünetet követően azonban ott folytattuk, ahol abbahagytuk az elsőben, az ETO fölé nőttünk, és újabb gólt szereztünk. Papp Máté szlalomozott át a fél győri védelmen, ám a büntetőterületen belül felvágták, 11-es! A sértett állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a hálóba, 0–3.

A győriek az utolsó negyedórára minden mindegy alapon támadtak, és egy középpályán eladott labda után szépíteni is tudtak, de ezt leszámítva stabilan állt a lábán az Illés Akadémia U14 védelme, így a mienk Győrben szerezték meg a 2022/2023-as bajnokság első győzelmét!

Remek hozzáállással kezdtük a mérkőzést, rögtön volt két helyzetünk, ám ezek még kimaradtak. A mezőnyben jók voltunk, de labdabiztos volt az ETO is, ők inkább pontrúgások után veszélyeztettek. Az első gólunk minket megnyugtatott, ötletesen és kreatívan futballoztunk ezek után, ráadásul a legjobb időben újból betaláltunk. A II. félidő első 20 percében azt kaptam, amit ebben a korban nagyon szeretnék látni! A harmadik gólunkkal talán nem túlzás kijelentem, hogy el is dőlt a mérkőzés. Összességében teljesen megérdemelten nyertünk! Fontos visszajelzés számomra, hogy a védekezést rendezni tudtuk a héten: csapatszinten jól funkcionáltunk. Kicsit változtattunk a szerkezeti felállásunkon, kiválóan működött így a védekezésünk és nagyon jól futballoztunk. Remek siker volt a mai, aminek értékét az is növeli, hogy jó meccsen egy remek erőkből álló ellenfelet győztünk le

– fogalmazott Nagy László a három pont megszerzése után.