Rangadót nyert idegenben a Haladás

Rangadót nyert idegenben a Haladás

Horváth Rajmund csereként beállva gólpasszt adott.

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában egy hosszú hetet kezdett meg ma a Haladás, hiszen 7 nap alatt három bajnoki is vár Horváth Rajmundékra. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Devecseri – Kiss B., Holdampf, Csilus, Szekér – Tóth-Gábor, Tóth M. tizenegyet kezdette a tavaly még NB I-es Budafoki MTE otthonában, azaz kapusedzőnk mellett Kállai Kevin, Kiss Bence, Szekér Ádám, Tóth Gábor-Kristóf és Tóth Milán személyében öt korábbi Illés Akadémia-játékos kapott helyet a Promontor utcában kivonuló tizenegyben. A padon a Tóth Máté és Doktorics Áron, mint korábbi, Horváth Rajmund pedig mint jelenlegi növendékünk várt a bevetésre Verpecz István, Tóth Dávid, Guzmics Richárd és Délczeg Gergely mellett. A hazaiaknál egykori növendékünket, Jagodics Márkot a kezdők közé vezényelte Boér Gábor.

Az első játékrész első fele nem a Haladásról szólt, pontosabban inkább Rózsa Dánielről, aki több bravúrt is bemutatott, ezzel meccsben tartva a szombathelyi csapatot. A középpályát a BMTE uralta, ebből pedig inkább a jobb oldalukon vezettek támadásokat. A beadások és a lövések is veszélyesek voltak, de a mieink igyekeztek stabilan védekezni. Aztán a félidő hajrájára kiszabadultunk. A 41. percben egy remek Szekér Ádám-Tóth Milán-Szekér Ádám-háromszögelés után utóbbi 18 méterről remek mozdulattal lőtte el a labdát, ami a felső kapufán csattant. Azonban volt igazi csattanó is az első 45 perc végére! Kiss Bence iramodott a bal szélen, amikor felvágták a 16-os csücskénél. A szabadrúgásnál mindenki beadásra számított, ő azonban a középre lopakodó Devecseri Szilárdhoz gurított, aki 21 méterről ballal, okosan a jobb alsó sarokba tekert, 0–1.

Fordulás után azonnal fölényt alakított ki a Haladás. Előbb Tóth Milán közelről kísérletezett, ám védett Bese, majd az 54. percben kissé balról ugyanő remekül tekert a hosszú sarok irányába, de egy kicsit célt tévesztett. A 66. percben a csereként beálló Délczeg Gergely került gyanús körülmények között a földre a 16-oson belül, de a síp néma maradt. A Budafokra is ellátogató Haladás-tábor egyre inkább űzte-hajtotta a zöld-fehéreket. Délczeg pompás ütemben ugratta ki Tóth Milánt, aki egy kicsit kivárt, így 7 méteres lövésébe belevetődtek. A 70. percben Horváth Rajmund lépett pályára, nem sokkal később pedig egy Kiss Bencével elvégzett szögletvariáció után mesterien tekert középre a cserecsatár, Szekér Ádám pedig 10 méterről a jobb felső sarokba bólintott, 0–2. A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, ám vagy a Hali-védelem állta a sarat, vagy a felső léc segített ki bennünket.

A három napja a 18. születésnapját ünneplő Horváth Rajmund remekül szállt be, és egy assziszttal járult hozzá a szép idegenbeli győzelemhez.

Kilencedik meccsén hetedjére nem kapott gólt a Haladás, így győzelmével továbbra vezeti a Merkantil Bank Ligát.