Erősebbnek bizonyult a Vidi

Erősebbnek bizonyult a Vidi

Leány pre-akadémiai korosztályunk Székesfehérváron szenvedett vereséget.

Fehérvár FC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 14–0 (6–0)
Illés Aka.-Viktória U14: Molnár H. – Viniczai V., Cséve N., Fitos K., Anderle M., Szélessy H., Nagy M., Kovács L., Babos H. Csere: Gartner J. Vezetőedző: Tóth Alexandra.

Az U14-es, regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjában szereplő lányok számára ez az év főként a tanulást, a sportággal, illetve, egy lépést már tovább lépve a versenyzéssel való ismerkedést jelenti ez az év. Óhatatlan, hogy az erősebb csapatok – mint a bajnokság talán legerősebb gárdájának számító székesfehérváriak – ellen becsúszik egy-egy nagyobb különbségű vereség, de ebből is építkezni, tanulni kell. Fontos, hogy az ilyen mérkőzések több munkára, nagyobb elkötelezettségre sarkallják a lányokat és akkor annak már rövid távon is lesz eredménye.

Tudtuk, hogy erős csapathoz utazunk vendégségbe, amely ellen azért húsz percig jól tartottuk magunkat. A játékkal már a mérkőzésnek ebben a szakaszában sem voltam elégedett, azt kértem, attól függetlenül, hogy az ellenfél nagyobb játékerőt képvisel, próbáljuk meg a saját játékunkat játszani. Vigyük ki a támadásokat az oldalvonalak mellé, ne középen erőltessünk mindent. Sajnos, ebből nem sok valósult meg, a második félidőben azután már a lovak közé dobtuk a gyeplőt. Ebben a korosztályban nagyon fiatal lányok alkotják még a csapatot, talán nem is csodálható, ha a sok kapott góltól elkedvetlenedtek. Remélem, a jövőben nem sok ilyennel találkoznak majd, de meg kell tanulnunk mindent kezelni, ami a pályán történik

– értékelt Tóth Alexandra.