Rangadót húztak be U16-osaink

Rangadót húztak be U16-osaink

A csoport csúcsderbijén 3–2-re nyertek akadémistáink a MOL Fehérvár FC otthonában.

MOL Fehérvár FC U16 – Illés Akadémia U16 2–3 (1–1)
Illés Aka. U16.:
Farkas D. – Abért B., Tóth Á., Németh R., Gyapjas – Rózsa, Palkó, Zsiga (Szakasics, 80.) – Bene (Pljesovszki, 68.), Csalló, László (Pécskai, 68.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Csalló (27., 1–1), Gyapjas (47., 1–2), Palkó (67., 1–3)

A pontvadászat 6. fordulójának csúcsrangadóján listavezető csapatunk a második pozíciót elfoglaló székesfehérvári együttes otthonában lépett pályára. A derbi kiegyenlített játékkal indult, talán picivel a mieink birtokálták többet a labdát. Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai több esetben is jó helyen szerezték meg a játékszert, de nem sikerült veszélyes helyzeteket kialakítani. A derbi 18. percében viszont teljesen váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak: Badics Gellért vette be a kapunkat. A bekapott gólra jól reagáltak akadémistáink, akik a 27. minutumban egyenlítettek is: egy szép támadás végén Abért Barna centerezett, Csalló Kristóf pedig a hálóba bólintott. A félidő hajrájában már nem változott az eredmény, így 1–1-es állásnál vonulhattak pihenőre a küzdő felek.

Térfélcsere után nagyon gyorsan előnybe kerültünk: Zsiga Patrik szögletét a szinte menetrend szerint érkező Gyapjas Botond fejelte a kapuba. Ezt követően is támadásban maradtunk és nagyon érett a harmadik gólunk. Ez a 67. percben be is következett: Farkas Dávid kirúgásával Bene Dániel viharzott el és beadását Palkó Áronnak már csak az üresen tátongó kapuba kellett továbbítania. A Vidi 3–1-es hátrányban kitámadott, míg mi kontrákra rendezkedtünk be. Ettől függetlenül a hazaiak csak pontrúgások után tudtak veszélyeztetni. Viszont tőlünk Csalló Kristóf fejelt egy kapufát, míg Pljesovszki Gergő ziccerben leadott lövése kevéssel kerülte el a kaput. A hazaiak ugyan a 90. percben egy szöglet után szépítettek, de így sem tudták elkerülni a 3–2-es vereséget.

Úgy gondolom, hogy az első percektől fogva jól beleálltak a srácok a meccsbe. Koncentráltak voltunk, mindenki átérezte a mérkőzés jelentőségét. Annak örültem, hogy a meccs jelentős részében azt játszottuk, amit előzetesen megbeszéltünk. Az ellenfél gyenge pontjait tudtuk támadni. Hoztuk a saját stílusunkat, többnyire a mi akaratunk érvényesült. Férfiasak, kemények voltunk a párharcokban. Nagy munkát raktak bele a meccsbe a srácok, aminek megérdemelt győzelem lett a vége. Gratulálok nekik

– nyilatkozta a rangadó után Sátori Barnabás vezetőedző.