Az Illés Akadémia U17 1–0-ra győzte le a Honvédot

Az Illés Akadémia U17 1–0-ra győzte le a Honvédot

Hazai környezetben továbbra is hibátlan Kovács László és Nagy József csapata.

Illés Akadémia U17 – Honvéd-MFA U17 1–0 (0–0)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Kopácsi B. (Bonchis, 70.), Bodrogi (Csörnyei, 90.), Stefanich, Deme – Hováth A., Bolla, Kopácsi Á. (Takács-Földes, 90.) – Nagy M. (Lehel, 52.), Katona, Wolf. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Katona (69., 1–0)

Már a 3. percben hazai helyzetet láthattunk: Kopácsi Áron iramodott meg a labdával, a 16-oson belül lerázta a védőjét, az alapvonal közelében csinált egy visszacselt, ám lövését a röviden kiütötte a kispesti kapus – a kipattanóra Kopácsi Balázs érkezett, ám ballal a hosszú felső fölé lőtt. Mi maradtunk támadásban, egy szöglet után lesgólt értünk el. A 35. percben Wolf Gergő 29 méteres szabadrúgása nem sokkal ment mellé.

Szünet után pár perccel egy jobb oldali beadásnál nem értette meg egymást a két belső védő, Wolf Gergő lövését azonban fogta a Honvéd kapusa. A 69. percben Kostyák Rajmund kirúgását elvétették a vendég bekkjei, aztán mégiscsak hozzájuk került, de röviden tették azt haza, Katona István pedig 10 méterről a jobb sarokba juttatta a labdát, 1–0. A hajrában a XI. kerületiek előtt is adódott lehetőség, ám vagy a védők, vagy Kostyák Rajmund tisztázni tudott.

Főleg az első félidő zajlott jó iramban, míg a másodikban megszületett a három pontot érő gól. Katona István hatodik bajnoki mérkőzésén nyolcadik találatát szerezte. Sajnálatos eset miatt mentőt voltunk kénytelenek hívni: Nagy Milán lett rosszul, kivizsgálásra a kórházba szállították – mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Úgy gondolom, hogy két jó csapat találkozott. A Honvéd csapatjátékban nyújtott remek teljesítményt, mi pedig inkább egyéni futballban. Az egyéniségeink átlag feletti produkcióval rukkoltak ki, ez pedig elegendő volt a három pont eldöntéséhez. Összességében örülök, hogy masszívak voltunk, kevés lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek – kisebb helyzeteik voltak a kispestieknek, de a nagyobbak előttünk adódtak. Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk ma be

– értékelte a látottakat Kovács László.