Rangadó a Honvéd-MFA ellen

Rangadó a Honvéd-MFA ellen

Az U19-es korosztály kiemelt országos bajnokságának negyedik fordulójában a tabella második helyén álló csapatunk fogadja az éllovas Honvéd-MFA együttesét. A találkozó szombaton 13 órakor kezdődik az Illés Akadémián.

 

Kettő-kettő győzelemmel rajtolt mindkét együttes. A mieink előbb hazai környezetben verték Tóth Milán találatával 1–0-ra a MOL Fehérvár FC fiataljait, majd pedig Debrecenben nyertek 3–0 arányban. Horváth Rudolf tanítványai közül a Hajdúság fővárosában Tóth Milán, Kállai Zalán és Szalay Szabolcs iratkozott fel a góllövők közé. A két mérkőzés között az MTK Budapest elleni derbi a fővárosiak kérésére elmaradt, későbbi időpontban lesz megrendezve.

A Budapest Honvéd-MFA az első fordulóban a DVTK csapatát küldte haza egy 5–1-es vereséggel, ezt követően pedig a MOL Fehérvár FC gárdáját verte szintén hazai pályán 3–1-re. A fővárosiaknak is elhalasztották az egyik meccsét, még pedig az ETO FC Győr ellenit.

Így három kört követően a mieink és a kispestiek is hat-hat ponttal állnak. Jobb gólkülönbségének köszönhetően a Honvéd áll az első helyen, mi pedig a második pozíciót foglaljuk el.

Egy nagyon erős gárdával találkozunk a szombati rangadón. A Honvéd U19-es csapatában szereplő játékosok ezt megelőzően szinte egyeduralkodónak bizonyultak az U17-eseknél, sorra nyerték a bajnoki címeket. Most is több korosztályos válogatottat tudhatnak a soraikban. Nem véletlen, hogy két győzelemmel kezdték a bajnokságot. Viszont mi is nagyon jól állunk. Örülök, hogy mindkét meccsünket meg tudtuk nyerni. Ráadásul a másodikat nagyon jó játékkal idegenben gyűjtöttük be. Kállai Kevin letöltötte az eltiltását, rá már számíthatok. Remélhetőleg a sérültjeink is felépülnek, és a lehetőségeinkhez képest a legerősebb összeállításban tudjuk fogadni a fővárosiakat. Ebben az esetben pedig egy ki-ki meccset játszhatunk a Honvéddal

– beszélt az esélyekről Horváth Rudolf vezetőedző.

Az Illés Akadémia U19 – Budapest Honvéd-MFA U19 mérkőzés szeptember 19-én szombaton 13 órakor kezdődik akadémiánkon.

Fotó: Szántai Krisztina