“Motivált vagyok! Amit eltervezek, megvalósítom!”

“Motivált vagyok! Amit eltervezek, megvalósítom!”

Visszatért a Lurkó UFC-hez Biegner Dániel.

 

A Lurkónál mindig is az volt a cél, hogy a lehető legmagasabb szinten oktassa a gyerekeket. Az előkészítő korosztályokban olyan képzettséget szeretnénk adni, hogy a lehető legnagyobb részük az akadémiai képzésbe léphessen tovább. Akiknek ez bármilyen tényező miatt nem adatik meg, ott pedig az a fontos, hogy megkedveljék ezt a játékot, élményt jelentsen számukra, és ezáltal később akár az amatőr labdarúgásban, akár szurkolóként, akár szülőként vagy támogatóként megtalálják a helyüket

– vallja a Lurkó UFC-hez visszatérő Biegner Dániel.

Edzői pályafutásod kezdete is a Lurkóhoz köt, és ismét nálunk dolgozol.

Még 2017-ben szereztem meg az MLSZ Grassroots C-licenszet, és Sárközi István instruktor ajánlásával kerültem a Lurkó kötelékébe – előtte pedig a Kőszegi FC-nél kezdhettem először edzőként dolgozni. Először a 2011-es korosztállyal foglalkoztam Körhöcz Györggyel egyetemben – U7-ben és U8-ban.

Egy esztendőre kipróbálhattad magad más szerepkörben is.

2019 nyarától az MLSZ-nél a Bozsik egyesületi programban az Illés-régió koordinátoraként dolgoztam egy évet. Nyáron úgy alakult, hogy visszatérhetek, a Lurkó megkeresett és én boldogan jöttem vissza, mert mindig is szerettem itt dolgozni, és komoly jövőképet látok ebben. Hiányzott is a gyakorlati munka…

Milyen feladatot látsz el mostantól?

Jelenleg az előkészítő szekció vezetője és az U9-es korosztály edzője vagyok. A munkám lényege, hogy az ovisoktól az U11-ig az összetartás, az akadémiai kiválasztó előtti korosztályok koordinálása. Feladataim közé tartozik az edzők munkájának mentorálása, a szakmai vezető munkájának segítése. Utóbbin belül például a szervezési-technikai feladatokban az ő meghosszabbított keze vagyok, ezen felül pedig az intézményi program keretében az óvodai-iskolai kapcsolattartás tartozik hozzám. A szülők engem is kereshetnek, bármilyen kérdésük merülne fel. A terveim között szerepel, hogy az ő számukra is tartanánk előadást arról, miként látjuk mi a gyermekeik számára a pozitív kommunikáció átadásának lehetőségét, milyen eszközökkel tudják támogatni a gyerekeket abban, hogy a sportban (is) sikeresek lehessenek.

A Lurkó UFC belső szakmai munkájában milyen változtatások vannak tervben?

A komplex szakmai programunkat korábban Bakos Roland (aki az Illés Akadémia szakmai munkájáért felel 2017 óta) állította össze, amit a mostani szakmai vezető, Takács Csaba aktualizált, és most is dolgozunk rajta tovább, kibővítjük, még inkább részletezzük és az óvodás képzés is tovább frissül. Képzési programunk egy B szintű egyesülethez a legideálisabb, hiszen az Illés Akadémia filozófiájához igazodik. Továbbképzést szervezünk a saját edzőink számára: pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs tréningek szerepelnek a terveim között a szakmai témák mellett. Most ősszel a saját továbbképzésem sem áll meg – a B-licenszes tanfolyam befejezése a cél, amellett pedig próbálok minél több szakirodalmat olvasni továbbra is.

A megváltozott szerkezetben milyen hely jut a Lurkó UFC-nek?

Az óvodákkal való együttműködésünket szorosabbra fűztük. Szeretnénk egyesületekkel is többet kommunikálni, ugyanis a jelenlegi MLSZ struktúrában a Lurkó UFC B-szintű, így a C-szintű egyesületek részére szeretnénk nyílt edzéseket bemutatni, szakmai előadásokat tartani. A cél az, hogy pozitív kapcsolatot tudjunk velük kiépíteni. Próbálunk segíteni munkájukban, és ezáltal biztos vagyok benne, hogy ők is segíteni tudják továbbra is a mi munkánkat.