Rajt, féltucat góllal

Rajt, féltucat góllal

Felszabadult játékkal, féltucat gólt lőve kezdték a 2023-2024-es bajnoki szezont leány U15-öseink. Ferencsik Evelin csapata – itthon, az Illés Akadémián – a St. Mihály FC gárdáját győzte le.

Illés Akadémia-Viktória U15 – St. Mihály FC U15 6–1 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Gertner L. (Potor L., 41.) – Doncsecz A., Kopfsteiner Sz. (Széplaki S., 29.), Derényi A., Imre A. (Első H., 41.) – Bihari P., Nagy Cs. (Imre B., 55.), Palatin D. – Sipos-Kis V. (Bedőcs L., 41.), Harmath R. (Horváth A., 41.), Bihari Cs. (Szélessy H., 70.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Harmath R. (16., 1–0), Bihari Cs. (39., 2–1; 40+2., 3–1), Nagy Cs. (54., 4–1), Első H. (58., 5–1), Szélessy H. (82., 6–1)

Az U15-ös lányok ott folytatták az első bajnokijukon, ahol az utolsó felkészülési mérkőzésen abbahagyták. A kezdősípszótól beleálltak a mérkőzésbe, motiváltan, ügyesen futballoztak és annak ellenére, hogy a korosztályban szinte vadonatúj csapatot kell építeni, máris sok mindent visszaadtak abból, amit az edzéseken gyakoroltak, a felkészülés heteiben gyakoroltak.

Akadémistáink tulajdonképpen már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést, sok helyzetet alakítottak ki, de ezek a lehetőségek – talán nem függetlenül a rekkenő hőségtől és a rajt izgalmától – még kimaradtak.

A második játékrészben azután eredményesebb lett az Illés Akadémia-Viktória játéka és a mieink ekkora különbséggel is megérdemelten nyerték meg a találkozót. Az külön öröm, hogy öt játékos osztozott a gólokon.

Az edző, különösen egy ennyire új, formálódó, a tanulási folyamat elején járó csapatnál mindig lát olyan momentumokat, amelyeket érdemes lett volna máshogy csinálni, de nem akarok most ezzel foglalkozni. Bajnoki rajtnak tökéletes volt ez a mérkőzés és a látottak azt sejtetik, hogy két fontos értéket sikerül átmenteni a tavalyi csapatunktól. Az egyik, hogy a lányok élvezik a futballt, örömmel, felszabadultan játszanak, a másik pedig, hogy csapatként harcolunk, sok játékosunk szerez gólt

– értékelte Ferencsik Evelin a szezon első bajnoki mérkőzését.