Három harmad, kilencven perc, öt Illés Akadémia-találat

Három harmad, kilencven perc, öt Illés Akadémia-találat

Szűcs János együttese 0–1 után lendült bele.

Illés Akadémia U15 – Újpest FC U15 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)
Illés Aka. U15:
Varga N. – Laczó, Hányi, Szakály, Angler – Mihály, Sánta, Bosnyák – Németh L., Csonka, Szabó B. Cserék: Rapali – Kiss-Szécsényi, Horváth Á., Börczi, Bogdán, Mórocz, Grádvohl. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Hideg (38., 1–1), Sánta (41., 2–1), Horváth Á. (48., 3–1), Börczi (69., 4–1), Bosnyák (86., 5–2)

A szombathelyi és az újpesti klub 3X30 perces mérkőzésben egyezett meg. Egyértelműen mi léptünk fel kezdeményezőleg, ám hiába jutottunk el lövésekig az első harmadban, vagy az újpesti kapus, ha pedig ő már verve volt, akkor a gólvonalra visszazáró bekkek hárítottak és blokkoltak.

A második felvonásban sem változott sokáig a játék képe, ám szűk tíz perc után egy remek helyzetfelismerést követően betaláltak a vendégek, 0–1. Pár perc múlva egy védők mögé belőtt labdára startolt Hideg Botond: hiába volt előnyösebb pozícióban a fővárosi belső védő és a kapus is, egymásra vártak, Boti pedig elhozta közülük a játékszert és az üres kapuba gurított, 1–1. Nem sokkal később átvettük a vezetést: egy büntetőterületen belüli szép kombináció végén Sánta Richárd az ötös bal sarkáról kilőtte a hosszú alsót, 2–1. Sőt, egy szép keresztpassz után Horváth Ármin vette át a labdát a 16-os jobb oldalánál és egy védővel a nyakán az ötösig gyalogolt vele, majd a rövidbe lőtt, 3–1.

Góllal kezdtük az utolsó etapot – Börczi Benjámin talált be – amire újpesti részről is jött válasz (4–2), ám az utolsó szó ma a miénk volt: Bosnyák Botond állította be az 5–2-es végeredményt.

Úgy éreztem, hogy az első felvonásban az elmúlt hetek kevésbé sikeres időszaka köszönt vissza: túlbiztosítottuk magunkat, keveset vállalkoztunk, hiányoztak a kulcspasszok, nagyon lassú volt az építkezésünk. Azt vártam volna, hogy legyen valamelyest direktebb a játékunk. Letámadásban elcsúsztunk, nem az elvárt sebességen mozogtunk. Átbeszéltük a dolgokat a pihenő alatt, elmondtam, miben szeretnék változást látni. A középső felvonásban kaptunk egy buta gólt, erre azonban hárommal válaszoltunk még ugyanebben a harmadban! Egyértelműen hatékonyabbak voltunk, átvettük az irányítást, a mi kezünkben volt a meccs. Sajnálom a második bekapott gólt – egy indítás elleni védekezésben elkövetett hiba vezetett hozzá. Dicséretes, hogy ezek után is mentünk előre, láttam, hogy még akarunk, még be szeretnénk találni – ami sikerült is. Megérdemelt győzelmet arattunk, mindemellett látjuk, hogy milyen sok munkánk is van még a szezon kezdetéig

– értékelt Szűcs János a találkozót követően.