Rajmund-gólokkal nyertek a vasi zöld-fehérek

Rajmund-gólokkal nyertek a vasi zöld-fehérek

Molnár-dupla és Horváth-találat: végre itthon is győzött a Szombathelyi Haladás.

A Merkantil Bank Liga 26. forduló szombathelyi találkozóján a Haladás a Tiszakécskei LC csapatát fogadta. Michal Hipp több helyen is változtatott – volt, hogy kényszerűségből is. Így a vasiak Verpecz – Nyíri, Csató, Devecseri, Doktorics – Zvekanov – Derekas, Rácz, Csernik, Horváth R. – Molnár R. tizeneggyel kezdtek, azaz Nyíri Vince, Doktorics Áron, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund személyében négy egykori Illés Akadémia-növendék volt a mai együttes tagja. A kispadon – mások mellett – Mohos Barnabás, Tóth Máté, Simut Mario Lucas és Bolla Gergő várt az esetleges pályára lépésre. A vendégeknél is voltak ismerősök, hiszen a kezdők között volt Szekér Ádám, míg Gyurján Bencét a cserék közé jelölte Klausz László.

A Haladás lépett fel támadólag és még az első negyedórában sikerült is megszerezniük a vezetést Doktoricséknak. Rácz Barnabás játszotta meg Molnár Rajmund, aki a 11-es pontról lőtt a kapu közepébe, 1–0. A gól után is inkább a kécskei térfélen pattogott a labda, több lehetősége is volt a Halinak az előny növelésére, de a lövések mellé szálltak, míg Molnár újabb találatát a játékvezető-asszisztens intésére – érthetetlen módon – annulálta Sipos Tamás játékvezető. Egy nagy vendéghelyzetet is feljegyezhettünk: a jobb oldali védelmünket bontották meg a fehérmezesek, ám a lövés elszállt a hosszú felső sarok mellett. A szünetre teljesen megérdemelten mehetett előnnyel a Hali.

A második félidőben sem változott a játék képe (beállt a vendégeknél Gyurján Bence), ám a bács-kiskuniak kaptak ajándékba egy tizenegyest – amit Verpecz István szögletre ütött! A 69. percben Molnár Rajmund játszotta meg Horváth Rajmund, aki jobbról befelé húzott, majd 14 méterről úgy lőtt a bal sarokba, hogy egy védőn még meg is pattant a labda. Szűk tíz perccel a vége előtt egy kiváló színészi alakítás után jutottak szabadrúgáshoz a vendégek: a középre lőtt labda után szépítettek, ám ma nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból a zöld-fehérek! Csereként korábbi akadémistáink közül Tóth Máté és Simut Mario Lucas kapott lehetőséget. A 89. percben Doktorics Áron 60 méteres átadását Molnár Rajmund szelídítette meg és 17 méterről kilőtte a kécskei ketrec bal felső sarkát, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

A naptári évben először tudott győzni hazai környezetben a Haladás, Horváth Rajmi pedig első bajnoki gólját szerezte a 2022/2023-as idényben.