A veretlenségi széria folytatódik, de nem lehetünk elégedettek

A veretlenségi széria folytatódik, de nem lehetünk elégedettek

Döntetlent játszott Győrben női U19-es csapatunk. A papírforma, a két csapat játékosainak tudáskülönbsége, valamint az első félidő eredménye alapján – „csak” döntetlent.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 2–2 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Szabó K., 75.) – Nagy D., Kránicz V., Szabó L., Szabó F. – Hécz Zs., Pálfy B., Gravencz G. – Csizmadia Zs., Mesterházy I. (Vesztergom B., 46.), Novák L. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Novák L. (17., 0–1), Kránicz V. (26., 0–2)

Bő az U19-es csapatunk kerete, sok hasonló képességű játékossal. Talán ennek – no meg az ebben a korosztályban az akadémia alapítása óta elvégzett munkának – köszönhető, hogy Novák Luca és Kránicz Viktória góljaival, nagyjából az első félidő közepére kétgólos előnyt szereztünk. Pedig, ha Tebeli György elkészíti majd az akadémiai csapatok számára kötelező mérkőzésjelentést, tizenöt (!) nevet írhat a hiányzók közé.

Az Illés Akadémia U19-es csapatának erejét jelzi, hogy még így is vezetni tudtunk, küzdöttek a lányok, de a második félidőben az ETO Győri Kíra (54.) és Kern Fanni (65.) találataival egyenlített.

Le a kalappal a lányok előtt azért, hogy az egyenlítés után sebességet váltottak, összeszorított fogakkal küzdöttek – van ilyen a futballban, a csapatok életében, hogy nem sikerül az, amiért a játékosok megdolgoztak.

Az ilyen periódusokon egyszerűen csak túl kell jutni. Bízva önmagunkban, hinni a társakban, összekapaszkodva, együtt.

Bár az első félidő közepe körül már két góllal vezettünk, egészen a második bekapott gólig úgy éreztem, hogy tompán játszunk, nem vagyunk elég élesek. Utána, az utolsó huszonöt percre változott a játék képe, mentünk a győzelemért, sok lehetőségünk volt, de nem sikerült gólt szerezni. Messze vagyunk az őszi formánktól, amiben számos objektív körülmény – elsősorban a sok beteg és sérült a felnőtt és az U19-es csapatban – közrejátszik. Sajnálom a lányokat, mert teszik a dolgukat, de most ebből nem látunk annyit viszont a pályán, mint korábban

– értékelt Tebeli György.