Rajmi: gól+gólpassz, Ármin: debütálás+gólpassz

Rajmi: gól+gólpassz, Ármin: debütálás+gólpassz

Szijjártó Ármin bemutatkozott a Merkantil Bank Ligában is.

A diósgyőri vereséget szerette volna kijavítani a Szombathelyi Haladás: erre az alkalom a 15. fordulóban hazai pályán adódott, az ellenfél az Aqvital FC-Csákvár csapata volt. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Csilus, Doktorics – Horváth R., Tóth M. tizenegyet kezdette, azaz kapusedzőnk, Rózsa Dániel mellett Horváth Rajmund személyében egy jelenlegi akadémista szerepelt a csapatban, míg korábbi növendékeink közül Kállai Kevin, Kiss Bence, Doktorics Áron és Tóth Milán játszott. A padon – többek között – Kállai Zalán, Debreceni Zalán, Tóth-Gábor Kristóf és Szijjártó Ármin várhatott bevetésre.

Góllal kezdte a mérkőzést a Haladás: Horváth Rajmund szerzett labdát a vendégek 16-osának bal oldalán. Tóth Milánhoz továbbított, aki beljebb vitte azt, és 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1–0. A 25. percben Kállai Kevin vette le Németh Milán átadását és a középről a jobb szélre kifutó Horváth Rajmundhoz passzolt. Ő egy csellel becsapta a védőjét, levitte a labdát az alapvonal közvetlen közelébe, és az ötösön belül ólálkodó Tóth Milánt kereste, ám a csákvári kapus kivetődött, és kiütötte a labdát. Éppen Csilus Tamás elé, akinek 11 méteres bombáját óriási bravúrral védte Zelizi, de a kipattanó négy csákvári védő között is Csilus elé került, aki másodjára már nem hibázott, 2–0. A 33. percben pedig megszületett a harmadik Hali-gól. Németh Milán az oldalvonallal párhuzamosan lőtte előre a labdát, a sárgamezesek azt hitték, kimegy. Tóth Milán azonban utolérte, befelé húzott vele, és jobbal finoman az ötös hosszú oldalán álló Horváth Rajmundhoz emelt, aki ballal, dropból a kapu bal felébe lőtt, 3–0! Ez volt a 18 éves támadó második találata a Merkantil Bank Ligában!

A szünetet követően hamar szépített a Csákvár, ám a bekapott gól ellenére kontroll alatt tartotta a mérkőzést a vasi együttes. A 68. percben Horváth Rajmundot Szijjártó Ármin váltotta: az Illés Akadémia 17 esztendős növendékének ez volt a debütálása bajnoki találkozón. Nagyon agilisan játszott, látszott, hogy feldobta a bemutatkozás. Az utolsó tíz percre Debreceni Zalán is érkezett. A 86. percben Monori Norbert zavarta meg a csákvári védőket, amiből Debreceni szerzett labdát, és azt Szijjártóhoz továbbította, aki a 16-os bal sarkánál felnézett, és ballal tökéletesen ívelt Csilus Tamáshoz, ő pedig 12 méterről az eldőlő kapus mellett a háló közepébe helyezett, kialakítva a 4–1-es végeredményt.

A dobogósok közül csak a Haladás nyert, így a zöld-fehérek ismét a tabella élére ugrottak (31). Második a Vasas (30), harmadik a Kecskemét (29), negyedik a DVTK (29).

A találkozót követően a debütáló Szijjártó Ármin osztotta meg a gondolatait – mindez elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.