Kétszámjegyű győzelmet aratott női U19-es csapatunk Szegeden

Kétszámjegyű győzelmet aratott női U19-es csapatunk Szegeden

Az Illés Akadémia-Viktória a szoros eredménnyel végződött első félidő után nyitotta ki a gólcsapot.

St. Mihály FC U19 – Illés Akadémia-Viktória FC U19 0–10 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19: Csapó Zs. – Németh N. (Rugovics B., 46.), Szabó L., Szalay J. (Molnár R., 65.), Hajba J. – Németh M., Andrónyi R. (Kiss-Lantos H., 65.), Pálfy B., Németh Zs. P. – Kaszap K., Simon F. (Varró V., 46.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Simon F. (2., 0–1), Kaszap K. (53., 0–2; 61., 0–5), Hajba J. (56., 0–3; 77., 0–9; 87., 0–10), Varró V. (59., 0–4; 65., 0–6; 75., 0–8), Molnár R. (73., 0–7)

A műfüves, tápéi pályán remekül kezdődött a mérkőzés, Simon Franciska már a 2. percben gólt szerzett. A folytatásban is támadásban maradt, dominálni tudott az Illés Akadémia-Viktória FC csapata, de a támadásbefejezések nem voltak elég pontosak, a találkozó legelején született gól lett a félidő egyetlen találata.

A fordulás után viszont már nem csak fölényben, de eredményesen is játszottak a szombathelyi lányok, akik végül kétszámjegyű különbséggel nyerték meg a mérkőzést. A jó játékhoz párosulva, Tebeli György – elsősorban a szöglet- és bedobás-variációkban – sok mindent láthatott viszont az edzéseken gyakoroltakból, és dicsérhetünk kiváló egyéni teljesítményeket is. Vezetőedzőnk a végig remekül játszó Kaszap Kamillát, valamint a 45 perc alatt három gólt lövő Varró Veronikát emelte ki a sok jó közül.

A 75. másodpercben gólt lőttünk, utána viszont nem játszottunk elég pontosan. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de ugyanannyit ki is hagytunk. A szünetben rendeztük a sorokat és a második félidőben a fölényünk már gólokban is megmutatkozott. Úgy gondolom, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, de szeretnék gratulálni a szegedi lányoknak is, akik igazi sportemberekként küzdötték végig a mérkőzést, harcoltak még akkor is, amikor csapatuk már jelentős hátrányban volt

– értékelte a találkozót Tebeli György, U19-es lányaink vezetőedzője.